15 april – Dag van de Webwinkel | De Nationale Carrièrebeurs | Sterfdag Pater Damiaan

Dag van de Webwinkel

Vorig jaar werd op 15 april de eerste editie van Dag van de Webwinkel in Nederland gelanceerd, dit in navolging van België. In België is deze formule zo’n succes dat de online-shopper maar liefst 3 dagen lang kortingen en/of extraatjes kan scoren in honderden webshops. Volgens de organisatoren van de Belgische Dag(en) van de Webwinkel was het animo onder de Nederlandse klanten groot, zo groot zelfs dat de organisatie het aandurfde om vorig jaar in Nederland van start te gaan.

Nu las ik op de Facebookpagina van Dag van de Webwinkel dat er dit jaar géén Dag van de Webwinkel in Nederland zal zijn. Of het nu aan de animo van de webshops of de klanten heeft gelegen weet ik niet, wel weet ik dat men op zoek is naar een enthousiast team dat volgend jaar weer een Dag van de Webwinkel in Nederland van de grond kan krijgen. Interesse? Stuur een mailtje naar info@dagvandewebshop.be.

De Nationale Carrièrebeurs

Ben jij een afstuderende student of afgestudeerde van economische, econometrische, bedrijfskundige, juridische, technische en informatica (universitaire) faculteiten, WO overig, HBO economie, HBO techniek, HBO juridisch, HBO overig en MBO techniek opleidingen? Dan is de Nationale Carrièrebeurs (in de Rai, Amsterdam) the place to be! Ruim tweehonderd werkgevers hebben een stand waar jij informatie kunt inwinnen over de werkgever en kan kijken of er passende vacatures zijn voor je.

Sterfdag Pater Damiaan

Zeg je Pater Damiaan dan zeg je leprapatiënten, maar dan zeg je ook de Grootste Belg aller tijden tenminste volgens de Vlamingen. Waarom werd hij daartoe verkozen? Pater Damiaan heeft tot aan zijn dood zestien jaar lang onbaatzuchtig geleefd tussen de leprapatiënten op Molokai, één van de eilanden van Hawaï. Naast zijn werk als priester verzorgde hij de leprapatiënten en vervulde hij de rol van dokter. Hij maakte de doodskisten, hij groef graven en was de begrafenisondernemer. Daarnaast vervulde hij nog meer belangrijke rollen in de lepra-kolonie, kortom hij was daar onmisbaar maar buiten de kolonie was er vaak onbegrip, afgunst en kwaadsprekerij.

Trivia

Op 4 juni 1995 werd door Paus Johannes-Paulus II Pater Damiaan zalig verklaard. Veertien jaar later, op 11 oktober 2009, werd hij heilig verklaard door Paus Benedictus XVI.
Op 10 mei wordt de officiële liturgische feestdag van Pater Damiaan gevierd alleen op Hawaï is deze vandaag, op zijn sterfdag.

Vandaag is het eveneens 104 jaar geleden dat de Titanic bij Newfoundland tegen een ijsberg voer en zonk.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.