afbeelding versterkt anti-valentijnsweek

15 februari – Anti-Valentijnsweek | Bewust Vrijgezel Dag | Wereldkinderkankerdag | Internationale Angelman Dag | Wereld Nijlpaard Dag

Anti-Valentijnsweek

Is je hart gebroken op Valentijnsdag omdat je lief zich niet kon beheersen? Of kwam je erachter dat je partner voor zijn/haar seksuele pleziertjes niet bij jou maar liever naar iemand gaat? Dan is de Anti-Valentijnsweek de week voor jou. We beginnen vandaag met Slap Day oftewel Tikkie geven Dag. Deze dag  gaat niet over het welbekende betalingsverzoek. Maar ook niet een dag om fysiek gewelddadig te worden. Het gaat over het laten klappen van je relatie. Op Kick Day (16-02) gooi je alle cadeaus die je ooit van je nu voormalige vriend/vriendin hebt gehad de kliko in. Voel je toch dat je ff moet gaan meppen: gebruik dan hiervoor een boksbal. Parfumdag (Perfume Day 17-02)  draait helemaal om jou, dus kun je beter alle negativiteit in je leven aan de kant schuiven en jezelf verwennen met een fantastisch parfum. Of je koopt een super vieze parfum en giet dat over in je ex parfum flesje. Flirting Day (18-02) behoeft geen verdere uitleg naar ik mag aannemen.

Nog 3 dagen te gaan in de Anti-Valentijnsweek

Confession Day (19-02) gaat meer over toegeven dan biechten. Aan jezelf toegeven dat je verliefd bent is soms net zo moeilijk als het aan iemand anders vertellen. Als je iemand verschrikkelijk mist dan laat je dat op Missing Day (20-02) weten. Last but not least: de final Breakup Day (21-02). Vandaag is de dag dat je definitief een punt zet achter je relatie.  Dat geeft natuurlijk een hoop verdriet. Maar je kan ook het positieve er uit halen en beseffen dat Breakup Day de eerste dag is dat iedereen mag weten dat je weer single bent en klaar bent om de echte ware liefde van je leven te ontmoeten. Tis wel handig dat je dan eerst je status op social media verandert in single.

Bewust Vrijgezel Dag

Als antwoord op de o zo commerciële Valentijnsdag waarop stelletjes (door de commercie verplicht) laten zien dat ze van elkaar houden is de dag na Valentijnsdag de Singles Awareness Day (SAD) in het leven geroepen. Dé dag waarop de vrijgezel laat zien dat gelukkig zijn of zich gelukkig voelen niet per definitie afhangt van het hebben van een relatie. Want laten eerlijk zijn, hoeveel mensen zitten niet “gevangen” in een relatie waarin ze totaal niet gelukkig zijn? Als je heel graag een relatie wilt en het loopt keer op keer mis dan is vrijgezel zijn natuurlijk niet altijd even leuk maar….het vrijgezellen leven biedt ook kleine en grote voordelen.

Hieronder staan een aantal voordelen van vrijgezel zijn:
  • je hebt geen enkele verplichting om iemand per se te plezieren
  • je kunt doen, laten en eten wat je wilt
  • je hebt niet te maken met verplichte schoonfamilie bezoekjes of verplichte vriendschappen
  • geen compromissen sluiten over bijvoorbeeld vakantiebestemming en met wie
  • je kunt helemaal jezelf zijn, geen partner die kritiek heeft
  • de controle over de afstandsbediening
  • geen last van een snurkende partner

Wereldkinderkankerdag

Elk jaar krijgen minstens 400.000 kinderen van 0 tot 19 jaar de diagnose kanker. Kanker bij kinderen is in veel landen de belangrijkste doodsoorzaak. De geschatte vijfjaarsoverleving varieert van meer dan 80% in het ene land tot minder dan 20% in het andere land. Deze getallen laten de noodzaak zien van meer rechtvaardigheid qua behandeling en betere toegang tot zorg voor alle kinderen met kanker, overal.

Wereldkinderkankerdag heeft samen met WHO als doelstelling om van kinderkanker een internationaal kindergezondheidsprioriteit te maken. Vorig jaar is vanwege de 20ste editie een driejarige campagne begonnen. Voor ICCD 2021-23 selecteerden CCI en SIOP de Tree of Life. Een universeel symbool van groei en vernieuwing. Om een krachtige boodschap te sturen: kinderkanker kan worden genezen en het welzijn van overlevenden kan worden bereikt als alle stakeholders

Onderstaande dagen staan ook op de kalender voor vandaag:

Deel dit bericht