15 februari – 13e Warmetruiendag | Dag van de Betaalde Liefde | Wereldkinderkankerdag | Anti-Valentijnsweek

13e editie Warmetruiendag

Steeds meer mensen en bedrijven doen dit jaar  met de  13e editie van Warmetruiendag mee, een initiatief van Klimaatverbond Nederland. Zij willen met de Warmetruiendag bereiken dat mensen bewust worden van hoe makkelijk het is om energie te besparen en daardoor de CO2-uitstoot te verminderen. Het motto van dit jaar is “Verwarm elkaar, niet de wereld”. Meedoen is simpel: zet de verwarming lager en trek een warme trui aan. Als heel Nederland alleen maar op Warmetruiendag één graadje minder warm stookt, bespaart dat al 3,3 miljoen kubieke meter gas en 6,3 miljoen kilo CO2. Hatsjikidee! Trek je mooiste trui aan en deel je foto met #warmetruiendag op Twitter, Facebook en Instagram.

Dag van de Betaalde Liefde

Vandaag vieren sekswerkers als vanouds de Dag van de Betaalde Liefde: een dag waarop ze hun rechten als sekswerkers vieren en laten zien dat sekswerk werk is om trots op te zijn. PROUDleden zullen vandaag met het sekswerk Pop-Up Festival de 4 steden aan doen die het afgelopen jaar het debat rondom sekswerk bepaalden. Dat zijn: Eindhoven Airport, Goes, Rotterdam en Den Haag. Op het festival kun je onder andere terecht met al je prangende vragen over het hoe, wat en waarom van de  sekswerker. Oh ja, je kunt de dames en heren sekswerkers herkennen aan de rode paraplu’s.

Wij zijn PROUD

Op 15 februari 2015 werd PROUD opgericht, dé vereniging die als doel heeft de belangen te behartigen van iedereen die werkzaam is (of geweest) in de erotische dienstverlening zonder onderscheid te maken tussen man of vrouw, oud of jong, seksuele oriëntatie, legale status, gezondheid nationaliteit of werkvorm.

Wereldkinderkankerdag

Sinds 2002 staan we op 15 februari jaarlijks stil bij alle kinderen en jongvolwassenen met kanker. De initiator voor deze dag is Childhood Cancer International (ICC). Samen met 170 lidorganisaties uit 87 landen en onder andere de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) streven ze er naar om wereldwijd kinderkankersterfte en de daar bijhorende pijn en lijden te verminderen. Meer bewustzijn, meer besef, effectieve behandeling en vroegtijdige diagnose zijn de doelen.

Gelijke monniken, gelijke kappen

In 2018 heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aangekondigd dat zij de ongelijkheid tussen overleving van kinderen in landen met een lage tot middelhoge inkomens en die met hoge inkomens gaan aan pakken. Elk jaar worden wereldwijd meer dan 300.000 kinderen van 0 tot 19 jaar gediagnosticeerd met kanker. Ongeveer 8 op de 10 van deze kinderen woont in landen met een laag of middeninkomen, hun overlevingspercentage bedraagt 20%. Hoe anders is dat in landen met een hoog inkomen, daar ligt het overlevingspercentage op 80%. Ik ben van mening dat elk kind dezelfde kansen moet krijgen, helaas is dat niet realistisch. WHO heeft als doel om voor 2030 het overlevingspercentage voor alle kinderen met kanker wereldwijd naar 60% te brengen.

Anti-Valentijnsweek

Is je hart gebroken op Valentijnsdag of is pas je relatie beëindigd of wil je die beëindigen? Dan is de Anti-Valentijnsweek (15 – 21 februari) dé week voor jou! We beginnen op 15 februari met Slap Day. Slap Day is niet een dag om fysiek gewelddadig te worden, het gaat over het laten klappen van je relatie. Om al je frustraties en boosheid kwijt te raken is Kick Day (16-02) in het leven geroepen. Tip: gebruik hiervoor een boksbal.
Op parfumdag (Perfume Day 17-02) geef jij je allerbeste vriend/vriendin een flesje parfum cadeau omdat ze er altijd voor je is.Flirting Day (18-02)behoeft geen verdere uitleg naar ik mag aannemen.

Confession Day  (19-02)gaat meer over toegeven dan biechten. Aan jezelf toegeven dat je verliefd bent is soms net zo moeilijk als het vertellen.Als je iemand verschrikkelijk mist dan laat je dat op Missing Day (20-02) weten.
Last but not least: the final Breakup Day (21-02). Het kan zijn dat vandaag plotsklaps een hoop relaties worden verbroken wat natuurlijk een hoop verdriet veroorzaakt. Maar je kan ook het positieve er uit halen en beseffen dat Breakup Day de eerste dag is dat iedereen mag weten dat je weer single bent en klaar bent om de échte ware liefde van je leven te ontmoeten. Tis wel handig dat je dan eerst je status op social media verandert in single.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.