14 oktober – Dag van de Trage Weg | Sprookjesfestival | Wereldvoedseldag | Wereld Normalisatiedag | Internationale Dag van de Palliatieve Zorg | Week van het Landschap

Dag van de Trage Weg

Elk jaar vindt in de herfst in België de campagne Dag van de Trage Weg plaats. Vandaag en morgen worden daarom tal van activiteiten georganiseerd op, langs of over trage wegen. Maar wat zijn “trage wegen”? Hebben we die in Nederland ook? Trage wegen zijn paden of wegen die hoofdzakelijk bestemd zijn voor en gebruikt worden door wandelaars, fietsers en ruiters.

Tijdens het campagneweekend opent zich een onbekend stukje België, achter de lintbebouwing of tussen de bouwblokken. Een oase van rust voor voetgangers en fietsers.

Sprookjesfestival

Arnhem wordt 9 dagen lang overspoeld met prinsessen, prinsen, drakenjagers, tovenaars en allerlei sprookjesfiguren zoals Doornroosje, Sneeuwwitje en Roodkapje. En prinses Arnerijntje, Arnhems eigen sprookjesprinses, is natuurlijk ook aanwezig. Elke dag staat boordevol activiteiten, klik hier voor een overzicht. Het Sprookjesfestival wordt vandaag om 13.00 geopend en zal tot en met zondag 22 oktober duren.

Wereldvoedseldag

In de agenda van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) staat World Food Day gepland op 16 oktober. Het overkoepelende thema van 2017 “voedsel en migratie” staat ook centraal bij het Nederlandse World Food Day festival dat vandaag in de Mauritskazerne in Ede.gehouden wordt. Op het (grotendeels gratis) festival kun je genieten van excursies, een streekmarkt, workshops, talkshows en een kinderprogramma. Kortom, er is voor elk wat wils. Klik hier voor het volledige overzicht.

Wereld Normalisatiedag

Wereld Normalisatiedag ( World Standards Day) wordt jaarlijks op 14 oktober gevierd. Boeien! Zal je misschien denken maar weet dat we met alles wat we doen te maken hebben met normalisatie. Wat is dan normalisatie? Normalisatie is het proces om te komen tot een norm. Normen voor producten, diensten of processen. Bijvoorbeeld stopcontacten, speeltoestellen of medische hulpmiddelen. Op het moment dat een product of dienst voldoet aan een (inter)nationale norm dan weet de consument dat veiligheid en kwaliteit worden gegarandeerd.

Normen zorgen voor een betere samenwerking, hogere efficiëntie, gestructureerde arbeidsprocessen, snellere informatieverwerking, uitwisselbare producten of diensten, onderling vergelijkbare methoden en resultaten en een afname van het aantal fouten tijdens een proces.

Internationale Dag van de Palliatieve Zorg #IDPZ2017

We kunnen allemaal te maken krijgen met palliatieve zorg; als zorgverlener, vrijwilliger, mantelzorger of als patiënt. Je komt voor palliatieve zorg in aanmerking wanneer er geen genezing meer mogelijk is. Ook al ben je op dit moment zo gezond als een vis het blijft belangrijk om tijdig de laatste fase van je leven te bespreken zodat je kan aangeven wat je wilt. Op Internationale Dag van de Palliatieve Zorg (IDPZ) 2017 wordt daarom palliatieve zorg onder de aandacht gebracht zodat mensen er over gaan denken en weten wat mogelijk is.

Week van het Landschap

De provinciale Landschappen laten graag zien hoe mooi en divers de natuur in Nederland is. Daarom wordt van 14 tot en met 29 oktober de Week van het Landschap georganiseerd. Een week met extra aandacht voor natuur en landschap dichtbij huis. Zestien dagen met veel activiteiten voor jong en oud; zoals boeiende excursies, wandel-, vaar- en fietstochten, kookworkshops en nog veel meer.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.