14 mei – Herdenking Bombardementen Rotterdam | Dag van het Levenslied | Moederdag

Herdenking van de Bombardementen op Rotterdam

Vandaag herdenkt Rotterdam het bombardement dat in 1940 de binnenstad verwoestte. Om 10.00 zal burgemeester ing A.Aboutaleb bij het monument ‘De Verwoeste Stad’ op Plein 1940 een krans leggen. De plechtigheid start om 13.00 uur. Van 13:29 uur tot 13.39 uur luiden alle kerkklokken binnen de Brandgrens ter herinnering aan de duur van het bombardement. Als je wilt weten hoe het complete programma eruit ziet dan klik hier, je komt meteen op de juiste pagina terecht met alle informatie over de activiteiten.

Laten we hopen dat wanneer Feyenoord al dan wel of niet landskampioen wordt de “fans” de binnenstad op deze (herdenkings)dag met rust laten. Wellicht hebben de “fans” toch enig historisch besef.

Dag van het Levenslied 

Voor veel mensen uit Nijmegen en omstreken is Moederdag al jaren verbonden met een bezoek aan het Valkhofpark. Niet om te wandelen maar om mee te blèren tijdens het smartlappenfestival “Dag van het Levenslied”. Dit jaar alweer voor de 35ste keer!

Wie treden er ´s middags op? Je kunt onder andere genieten van Lala-ladies, BobSlee & die Jägermeisters en De Hennies. Vanaf 18.00 staan onder meer op het podium: Imca Marina, Nicky & Simone en Rooie Rico XXXL. En de slotact is? Dat blijft geheim!

Moederdag

Moeder krijgt ontbijt op bed en cadeautjes, de huishoudelijke taken worden vandaag door vader en de kinderen gedaan en natuurlijk hebben de kleintjes op school iets leuks in elkaar geknutseld of getekend voor moeder. Als de kinderen wat ouder zijn kopen ze een bosje bloemen of een flesje parfum voor moeders. Dat is in een notendop de essentie van de “moeder-verwen-dag”. En moeder? Die is overal blij mee!

Wijnfestival in Utrecht

Woon je toevallig in de omgeving van stad Utrecht dan kun moeders ook meenemen naar het Janskerkhof. Niet om alvast een plekkie uit te zoeken maar om, zoals zij zelf zeggen, een bezoekje te brengen aan “het leukste wijnfestival van Utrecht”. Je kunt op het Janskerkhof genieten van 80 verschillende wijnen gecombineerd met heerlijk eten en live muziek! Klik hier voor meer info.

  • 1400 – 15:00 DJ Juan
  • 15:00 – 16:00 Alex Alden
  • 16:00 – 17.00 Dj Juan
  • 17:00 – 18.00 Maurice van Hoek
  • 18:00 – 19:00 Dj Juan
  • 19:00 – 20:00 The Royal Hillbilly Club
  • 20:00 – 23:00 Meneer Funkel

Ik wens alle (over)grootmoeders, (schoon)moeders, bonus-, en oppasmoeders een hele fijne Moederdag!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.