13 mei – Herdenking vuurwerkramp Enschede | Nationale Molendag | Wereld Fairtrade Dag | Internationale Hummus-dag | Finale Eurovisiesongfestival

Herdenking vuurwerkramp Enschede

Vandaag is het zeventien jaar geleden dat de vuurwerkramp in Enschede plaatsvond. Bij de ramp vatte een met vuurwerk gevulde opslagruimte van het bedrijf S.E. Fireworks vlam. Er vielen 23 doden (waaronder vier brandweermannen) en ongeveer 950 mensen raakten gewond, 200 woningen werden geheel vernield. De herdenking van de vuurwerkramp Enschede wordt net zoals voorafgaande jaren jaren informeel en kleinschalig gehouden. Wil je aanwezig zijn bij de herdenking, klik dan hier voor het programma overzicht.

Nationale Molendag(en)

Vandaag en morgen worden de voor 45ste keer de Molendagen gehouden en zullen ruim 900 molens draaien en/of open zijn voor bezoek. De molenaars hebben zelf ook voor extra activiteiten gezorgd; van pannenkoeken bakken met molenmeel, fietstochten, molenmarkten, rondleidingen en activiteiten voor kinderen. Wil je weten welke molens meedoen op Molendag, klik hier.

Wereld Fairtrade day

Stichting Max Havelaar is voorafgaande aan de World Fairtrade Day al op 6 mei met de Fairtrade Week in Nederland van start gegaan. Net zoals vorig jaar zal ook in het najaar een tweede landelijke campagneweek worden georganiseerd. De najaarseditie is van 28 oktober t/m 5 november. Gedurende de landelijke campagneweken kun je in duizenden supermarkten en winkels Fairtrade producten met korting kopen. Het doel van deze weken en dag is dat wij, de consument, stil staan bij het belang van eerlijke handel.

Internationale Hummus-dag

International Hummus Day werd in 2012 voor het eerst bedacht en gelanceerd door Ben Lang en Miriam Young, bekend van de Facebook-pagina Peace, love, Israel. In vijf jaar tijd is deze dag uitgegroeid tot een dag die wereldwijd wordt gevierd. Ook in Nederland!

Tja, hoe vier je de internationale puree van kikkererwten dag? Volgens hummusday.com als volgt: eet hummus voor ontbijt, lunch of diner

Finale Eurovisiesongfestival

Wat een spannende dag voor de meiden van O’G3NE. Vanavond zullen ze als zesde het podium op gaan en met het optreden van de halve finale ingedachten gaan ze zeker weer een geweldige performance neerzetten. Als we de bookmakers mogen geloven dan gaat O’G3NE in de top 10 eindigen en worden Italiaë en Portugal getipt als winnaar.

De bookies hebben het mis! O’G3NE gaat het Eurovisiesongfestival winnen of ben ik te chauvinistisch?

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.