13 mei – Hummus Dag | Cocktail Dag | Week van de Slager | Herdenking Vuurwerkramp Enschede

Internationale Hummus Dag

International Hummus Day werd in 2012 voor het eerst bedacht en gelanceerd door Ben Lang en Miriam Young, bekend van de Facebook-pagina Peace, love, Israël. In slechts enkele jaren is deze dag uitgegroeid tot een dag die wereldwijd wordt gevierd. Ook in Nederland!

Tja, hoe vier je de internationale puree van kikkererwten dag? Volgens hummusday.com als volgt: eet hummus voor ontbijt, lunch of diner. Of ga naar een zaak toe waar je hummus geserveerd krijgt.

Wereld Cocktail Dag

Op 13 mei 1806 werd het woord “cocktail” voor het eerst omschreven in het tijdschrift The Balance and Columbian Repository. En dat moeten we natuurlijk uitgebreid vieren met het drinken van één of meer cocktails. Maar welke? Afgelopen januari publiceerde het blad Drinks International een lijst van ’s werelds best verkopende cocktails. Gerenommeerde barmannen en -vrouwen uit 38 landen hebben hun 10 best verkopende cocktails doorgeven en wat blijkt? Ondanks dat elk jaar de meest fancy cocktails worden bedacht blijkt de top 3 niet erg verrassend.

  1. The Old Fashioned
  2. Negroni
  3. Whiskey Sour

Week van de Slager

Wat ooit begon als “Dag van de Slager” is intussen uitgegroeid naar een hele week. Een week waarin het draait om het ambacht, de creativiteit en de veelzijdigheid van het slagersvak. Daarom vindt van 13 tot en met 18 mei de Week van de Slager plaats. Deze Week heeft als thema: “een verrassend veelzijdig vak”.

Herdenking vuurwerkramp Enschede

Vandaag is het negentien jaar geleden dat de vuurwerkramp in Enschede plaatsvond. Bij de ramp vatte een met vuurwerk gevulde opslagruimte van het bedrijf S.E. Fireworks vlam. Er vielen 23 doden (waaronder vier brandweermannen), ongeveer 950 mensen raakten gewond en 200 woningen werden in zijn geheel vernield. De herdenking van de vuurwerkramp Enschede wordt net zoals voorafgaande jaren informeel en kleinschalig gehouden.

Deel dit bericht