afbeelding versterkt dag van de zelfliefde

13 februari – Internationale Dag van Zelfliefde | Internationale Dag van het Condoom | Minnaressendag | Wereldradiodag | Kusdag | Internet Vrienden Dag | Autisme Zondag | Internationale dag van het Huwelijk

14e editie Internationale Dag van Zelfliefde

Waarom is de Internationale Dag van Zelfliefde op 13 februari, de dag voor Valentijnsdag? De Internationale Dag van Zelfliefde dient om iemands gevoel van bemind te zijn te versterken. Zo sterk dat ze op 14 februari niemand anders nodig hebben om hen liefde te geven. Dat vindt tenminste de bedenker van Internationale Dag van Zelfliefde, de bestsellerauteur Christine Arylo. Want, zo stelt ze, hoe kan je van iemand houden als je nog eens niet van jezelf kan houden. Heb jij dat ook dat wanneer iemand tegen je zegt ga meer van jezelf houden” jij denkt Waar moet ik in vredesnaam beginnen?

Wat is de definitie van zelfliefde?

Daar komt ie: zelfliefde is het waarderen van jezelf. Hierdoor doe je dingen die zorgen voor fysieke, geestelijke en spirituele groei. Zelfliefde is dynamisch, het groeit door wat je in je leven doet en denkt. Wanneer je ook je minder goede kanten kunt accepteren en met compassie naar jezelf kunt kijken dan voel je je blijer.

Internationale Dag van het Condoom

De Nederlandse tak van de AIDS Healthcare Foundation (AHF) denkt dat de wereld klaar is voor een condoom-emoji. Ik hoop wel dat de condoom-emoji dan ook een condoom is en niet weer een groente of fruit afbeelding. Voor het schrijven voor dit stukje heb me even verdiept in de voor mij zeer verwarrende wereld van digitaal sjansen. Echt, ik wist niet wat ik zag. Noem me naïef, noem me bejaard maar even serieus. Wie komt er in hemelsnaam op het idee om een perzik, taco en aubergine te gebruiken om iemand me op te geilen?

Een emoji zegt meer dan duizend woorden

Je kunt aardig de fout in gaan. Stel, als iemand aan mij vraagt Gina waar heb je zin in dan kan ik bijvoorbeeld een perzik-emoji terugsturen omdat ik zin in een perzik heb. Logisch toch? En als ik dan als antwoord een perzik en klappende handen terug krijg dan denk ik die heeft ook zin in een perzik want hij klapt voor mijn suggestie. Helaas blijkt in de duistere wereld van de emoji sext (= seks text) dat ik niet een perzik krijg maar ik heb klaarblijkelijk gevraagd om een klap op mijn billen.

Minnaressendag

Valentijnsdag staat voor de deur maar voordat het zo ver is wordt vandaag de pre-Valentijnsdag voor minnaressen en minnaars gevierd. Een dag die je op bijna geen één “dagen van” kalender terugvindt. Heel typisch. Kwestie van niet noemen niet bestaan?  Vandaag en morgen zijn een ware aanslag op de lichamelijke gesteldheid van de vreemdganger. Eerst je minnaar of minnares verwennen en de dag erop is je partner aan de beurt. Hoe ga je dat allemaal regelen? Mijn tip voor vreemdgangers: check je agenda, zorg voor een goed gevulde portemonnee en niet geheel onbelangrijk: zorg voor een goede conditie.

Even een typerend nieuwsfeitje voor de 13e februari

Bloemisten, restaurants en lingeriewinkels hebben het in aanloop van Valentijnsdag drukker dan normaal. Maar vergis je niet, Minnaressendag genereert meer omzet dan Valentijnsdag. En dan denk je dat de vreemdganger snugger is. Want per slot van rekening moet je als vreemdganger toch redelijk bijdehand en creatief zijn om je partner zo te misleiden. Hoe anders liggen de feiten: in een onderzoek op AOL komt naar voren dat de vreemdganger niet creatief is, laat staan bijdehand. Hij/zij neemt de minnares/minnaar vaak mee naar hetzelfde restaurant als waar hij/zij met de eigen partner naar toe gaat. Bang om verraden te worden is niet aan de orde, de maître knijpt bereidwillig een oogje dicht.

Klik op een onderstaande dag en ontdek waar de dag over gaat

Deel dit bericht