afbeelding versterkt fiets naar je werkdag in winter

12 februari – Fiets naar je Werkdag in de Winter | Internationale Darwin Dag | Start carnaval in Brabant | Chinees Nieuwjaar | Knuffelendag | Internationale Dag van Kindsoldaten

Internationale Fiets naar je Werkdag in de Winter

Dit jaar wordt door de 9e keer de Internationale Fiets naar je Werkdag in de Winter georganiseerd. Een wereldwijd evenement ter ere van de fietsforensen die ook in de winter op de fiets naar het werk gaan. Wat elk jaar hetzelfde is dat de Fiets naar je Werkdag in de Winter op de tweede vrijdag van februari wordt gehouden. Het doel van Fiets naar je Werkdag in de Winter gaat over het promoten van veilig en toegankelijk fietsen, en het samen brengen van mensen, of je nu fiets voor woon-werkverkeer, voor lichamelijke of geestelijke gezondheid, of voor plezier.

Fiets naar je Werkdag in de Winter heet dit jaar WinterBikealoopza

De International Winter Bike To Work Day wordt dit jaar WinterBikealoopza genoemd. Waarom deze dag?
Fiets naar je Werkdag in de Winter wil laten zien dat het mogelijk is om het hele jaar door naar je werk te fietsen. En stipt het voordeel aan voor zowel de samenleving als het individu. Voordeel om in die kou en sneeuw te fietsen? Ja zeker want met fietsen kom je meteen aan je dagelijkse portie noodzakelijke beweging. Fietsen spaart het klimaat, vermindert milieugevaarlijke emissies en verbetert de conditie. Dus registreer je bij WinterBikeALoopza, spring op je fiets en trap een “lus” in jouw woonplaats. Hoe alles in zijn werk gaat kun je lezen op winterbiketoworkday.org.

Viva La Bike Boom!

De Winter Cycling Federation lanceert haar eerste e-Global Winter Cycling Congress. Dit is een 2-daags (niet gratis toegankelijk) online congres dat gisteren is begonnen. Winter Cycling Federation benadrukt dat winterfietsen voor iedereen is weggelegd. Zij maken zich sterk voor een wereld waarin fietsen voor mensen met of zonder functiebeperking het hele jaar door mogelijk zou moeten zijn.

Internationale Darwin Dag

Het is vandaag 150 jaar geleden dat Darwin’s De afstamming van de mens, en selectie in relatie tot seks (The Descent of Man, and Selection in Relation to Sex). werd gepubliceerd. En het is vandaag 212 jaar geleden dat de Brit Charles Darwin werd geboren. Deze natuurwetenschapper was verantwoordelijk voor een aantal zeer belangrijke boeken waarin hij diverse theorieën presenteerde die zorgde voor een compleet andere kijk op de wereld. The Descent of Man behoort tot één van zijn bekendste boeken.

In dit boek wordt voor het eerst geopperd dat aapachtige en alle mensen één en dezelfde voorouder hebben. Tevens wordt het idee van de Franse filosoof René Descartes dat de mens een ziel heeft naar het rijk der fabelen verwezen. De conclusies van The Descent of Man maken het onverklaarbaar dat er in het evolutieproces plotseling iets immaterieel zoals een ziel ontstaan is.

Vieren doen we virtueel

Over de hele wereld zijn talloze evenementen georganiseerd om zijn bijdragen aan de mensheid, de wetenschap en het rationele denken te vieren. Vanwege covid-19 gaat alles online. Je kunt bijvoorbeeld symposia bijwonen van de Universiteit van Oslo tot aan de University of Delaware.

Onderstaande dagen en evenementen beginnen ook vandaag

Deel dit bericht