13 april – Nederlandse Coeliakie Dag | Loslaatdag | Dag van de Haagse Geschiedenis | Record Store Day | Wereld Dans Dag | Afrikadag | Scrabble dag | Planten Waarderingsdag | Wereld Rock-‘n-roll dag

Nederlandse Coeliakie Dag

De Nederlandse Coeliakie Vereniging organiseert vandaag hun Coeliakie Dag. Volgens eigen zegge de leukste glutenvrije dag van Nederland. Wat je kan verwachten? Een glutenvrije markt, glutenvrij lunchbuffet, een lezingenprogramma en een bakdemonstratie ontbreekt ook niet. Klik hier voor meer informatie.

Coeliwa? Coeliakie|!

Als iemand niet tegen gluten kan dan heeft die persoon coeliakie (glutenintolerantie). Maar wat zijn gluten? Gluten zijn een eiwit dat van nature voorkomt in tarwe (waaronder spelt), rogge en gerst (gort). Gluten zit in brood, crackers, pizza, pasta, paneermeel, koek, cake en taart. Het zit ook verstopt in de ingrediënten van soepen (bindmiddel, vermicelli of vlees), in sauzen, sommige snoepjes, ijssoorten en bier.

Overstappen op producten van en met haver is geen optie want haver is vaak gecontamineerd (besmet) en daardoor niet zonder meer veilig te gebruiken in een glutenvrij dieet. Glutenvrij eten kan dan wel populair zijn als gezondheidsdieet maar voor mensen met coeliakie en NCGS is het geen hype, het is gewoon medisch noodzakelijk!

Landelijke Loslaatdag

De zevende Landelijke Loslaatdag wordt georganiseerd door Organizing Academie. Zij doen al sinds de eerste editie (2013) mee met de Loslaatdag maar dit jaar nemen ze het initiatief van Yvonne de Bruin, bedenker van de Loslaatdag, in zijn geheel over. Landelijke Losloaatdag 2019 heeft als thema “ Kon-Marie-style opruimen” gekregen.

Een thema die in het teken staat van de wereldberoemde loslaat-koningin Mari Kondō. Zij heeft een unieke manier van orde scheppen in iemands leven ontwikkelt. Als je haar over de vloer komt wordt je bij elk voorwerp gevraagd: “Geeft dit voorwerp je vreugde?” Als het antwoord nee is dan kan het weg. Ben bang dat deze manier van opruimen bij mij niet werkt.

Dag van de Haagse Geschiedenis

Op de website van dagvandehaagsegeschiedenis.nl staat te lezen dat het Haags Gemeentearchief al ruim 10 jaar Dag van de Haagse Geschiedenis organiseert. De rijke geschiedenis van de stad Den Haag staat deze dag centraal. De deelnemers aan de Dag organiseren diverse activiteiten: stadswandelingen, lezingen, boottochten, rondritten en workshops voor volwassenen en voor kinderen. Op het Plein kun je tickets halen voor de veel al gratis aangeboden activiteiten.

Welke dagen zijn er nog meer voor vandaag?

Deel dit bericht