12 april – Koningsspelen | Dag van de Mobiliteit | Dag van de Stilte | Dropdag | Dag van de Ruimtevaart | Dag voor Straatkinderen | Jeugdvrijwilligers dag

7e editie Koningsspelen 2019

De Koningsspelen beginnen natuurlijk eerst met Koningsontbijtje. Het ontbijt is samengesteld met het thema “water drinken” en de richtlijnen van de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum in het achterhoofd. Koning Willem Alexander prikt een vorkje mee op de Christelijke Basisschool De Arke in Lemmer. Na het ontbijt maken bijna 1,2 miljoen kinderen afkomstig van meer dan 6.000 scholen uit het primaire onderwijs uit Nederland, het Caribisch gebied en Nederlandse scholen in het buitenland zich klaar voor de Koningsspelen. Maar eerst worden de spieren los gegooid met een dansje op het Koningslied 2019 “Pasapas” gezongen door Kinderen voor Kinderen. Als de spieren warm genoeg zijn kunnen de spelen beginnen. Let the games begin!

Dag van de Mobiliteit Gelderland

Dag van de Mobiliteit is een regionaal georiënteerde dag waaraan tientallen bedrijven meewerken. Verwar deze dag niet met mobiel zijn qua transport. Op Dag van de Mobiliteit krijgen medewerkers van de deelnemende bedrijven de kans om één dag bij een andere organisatie rond te snuffelen. Dag van de Mobiliteit is er voor iedereen: van de administratief medewerker tot directeur en van monteur tot beleidsmedewerker. Deze dag staat voor Brabant op 14 november in de agenda.

Internationale Dag van de Stilte

Sinds een aantal jaren wordt door de landelijke GSA de Day Of Silence georganiseerd, een bewustwordingsdag tegen pesten. Leerlingen houden vandaag 12 uur lang hun mond en delen visitekaartjes uit met de tekst: “Jongeren die gepest of buitengesloten worden om wie ze zijn hoor je niet vaak, omdat ze bang zijn voor meer pesterijen. Door vandaag mijn mond te houden sta ik stil bij de gevolgen van pesten.”. De boodschap van vandaag: kom op voor iemand die gepest wordt want pesten is onacceptabel!

Landelijke Dag tegen Pesten

De Landelijke Dag tegen Pesten valt dit jaar op 19 april. Er zijn scholen die daarom juist op 19 april een actiedag organiseren. Uiteindelijk maakt het niet uit welke dag je er voor kiest, elke dag waarop aandacht gevraagd wordt voor de gevolgen van pesten is meegenomen.

Stop Pesten Nu!

Ongeacht hoe oud; pesten drijft menig slachtoffer tot wanhoop. Hij/zij verliest zijn/haar zelfvertrouwen, eigenwaarde, wordt angstig en ontwikkelt een negatief zelfbeeld. Het kan zulke erge vormen aannemen dat het slachtoffer van pesterijen géén andere uitweg ziet dan zelfmoord te plegen. En daar zien we vaak genoeg voorbeelden van voorbijkomen. Mocht je gepest worden, blijf er niet mee rond lopen, neem iemand in vertrouwen en kijk hoe je het pesten kunt stoppen op Pestweb.

Wij moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen! Dus als je ziet dat iemand gepest wordt, ga dan niet op een afstandje staan te kijken, of wat nog erger is een filmpje maken voor op YouTube of voor in de GroepsApp. Neem het op voor diegene en zeg tegen de pester dat jij dit NIET accepteert.

Wereld Dropdag

Dankzij Licorice International, een Amerikaanse drop fabrikant, kennen we sinds 2004 de Internationale Dropdag. Op deze dag wordt in verschillende landen ( Zwitserland, Duitsland en de USA ) de uitvinding van het “zwarte goud” gevierd. Wil je deze dag ook vieren dan geef je vandaag zoethout en/of drop als geschenk aan je vrienden en/of familie. Vrolijke Dropdag!

Welke dagen staan er nog meer in de agenda?

Deel dit bericht