13 april – Nationale Traploopweek 2016

Nationale Traploopweek

Sinds eergisteren is de 10e editie van de Nationale Traploopweek van start gegaan, deze week is blijkbaar een begrip in Nederland maar moet eerlijk toegeven dat mij dat al 9 jaar ontgaan is. Desalniettemin is dit een prima initiatief van het Diabetes Fonds, en dat vinden meer mensen want honderden bedrijven waaronder KLM, gemeenten en banken stimuleren deze week hun medewerkers om de trap te nemen in plaats van de lift. 
Je kunt bij gebrek aan een trap op je werk thuis wat extra de trap op en neer lopen deze week. 😉

Waarom zou ik gaan traplopen, de lift gaat sneller!

Dat is een juiste constatering! Maar…..er zitten veel voordelen aan traplopen, überhaupt aan meer bewegen op het werk. Wist je dat gemiddeld de Nederlandse werknemer (al zittend) ruim 7 uur achter zijn beeldscherm geplakt zit? Al dat zitten op het werk en thuis ook het liefst op de bank hangen is een aanslag op je gezondheid.
Je hebt meer kans op ontstekingen, stress, overgewicht, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, verhoogde kans op diabetes type 2 en een hoog cholesterol gehalte. Kortom je bent een ongezonder dan de mensen die wel de trap nemen. Wellicht zit je hier niet mee maar kom eens in beweging, je zult de vele voordelen snel gaan ervaren.

Wat zijn dan de voordelen van traplopen?

Als je elke dag een kwartiertje zou traplopen is dat al genoeg om een positief effect op je gezondheid te verkrijgen. De voordelen van traplopen zijn:

  • je belast je lichaam op een natuurlijke manier
  • het verlaagt de bloeddruk
  • 1x traplopen werkt al om diabetes type 2 te voorkomen
  • je krijgt een betere conditie
  • sterkere beenspieren
  • beweeglijkere gewrichten
  • cholesterol gehalte wordt lager
  • je krijgt een hoger energieniveau
  • met 15 min. traplopen verbrand je net zoveel calorieën als met een 30 min. hardlopen!

Traploop Challenge 2016

Eergisteren is vanwege de Nationale Traploopweek een vijf daagse Facebook Traploop Challenge van start gegaan onder leiding van de personal trainer Jacqueline van Dijk. Zij maakt (thuis)bewegen toegankelijker door dagelijkse video trainingen te posten met oefeningen die je op elk gewenst moment van de dag thuis kunt doen.

Je kunt altijd nog instappen in de Facebook Traploop Challenge, je loopt maar 2 dagen achter!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.