12 mei – Dag van de Verpleging | Dag van Voorlichting over Chronische Immunologische en Neurologische Aandoeningen | Het Weekend van de Rollende Keukens

Internationale Dag van de Verpleging

Op de geboortedag van Florence Nightingale, de grondlegster van het verpleegkundige beroep, wordt internationaal de Dag van de Verpleging gevierd. In veel zorginstellingen organiseren VAR’s (Verpleegkundige of Verzorgende Adviesraden) activiteiten op en rond 12 mei. De beroepsvereniging V&VN brengt onder andere een speciale Dag van de Verpleging-editie van het V&VN Magazine en V&VNieuws uit.

Het zou op de Dag van Verpleging best attent wezen als wij, als patiënt, de verzorgers en verpleegkundigen eens in het zonnetje zetten. Sta eens stil bij het feit dat het bet beroep van verpleegkundige of verzorger een zwaar beroep is. Zeg vandaag gewoon eens dankjewel, geef eens een complimentje of zeg gewoon iets aardigs.

Thema Internationale Dag van de Verpleging

De International Council of Nursing bepaalt jaarlijks het internationale thema. Het thema voor 2016 is: Nurses: A Force for Change: Improving health systems’ resilience.

De Internationale Dag van de Verpleging 2016 draait om de kracht van de verpleegkundigen en verzorgers.

Internationale Dag van Voorlichting

Ook de Internationale Dag van Voorlichting over Chronische Immunologische en Neurologische Aandoeningen (CIND) wordt specifiek op 12 mei gehouden omdat dit de geboortedag van Florence Nightingale is en men verondersteld dat Florence aan ME/CVS leed.

Chronic Immunological and Neurological Diseases

Onderstaande aandoeningen zijn gezamenlijk bekend onder de naam: Chronische Immunologische enNeurologische Aandoeningen (CIND).

  • Myalgische Encephalomyelitis (ME)
  • Chronisch Vermoeidheidssyndroom (CVS)
  • Fibromyalgie (FM)
  • Golfoorlog Syndroom (GWS)
  • Multiple Chemical Sensitivity (MCS)

Andere ziekten die onder de CIND-paraplu vallen zijn:

Addison Lupus
Alzheimer Ziekte van Lyme
Autisme Schimmel / Biotoxines ziektes
Coeliakie Multiple Sclerose (MS)
Myofasciaal pijnsyndroom Orthostatische intolerantie (OI)
Crohn Parkinson
Epilepsie Posturale orthostatische tachycardie syndroom (POTS)
Prikkelbaredarmsyndroom Posttraumatische dystrofie (RSD)
ALS ( Lou Gehrig ) Colitis

De meeste van de CIND-aandoeningen hebben hun eigen “dag van” .

Het Weekend van de Rollende Keukens

Als je niet weet wat er bedoeld wordt met een “rollende keuken” dan leg ik in het kort uit wat het is. Een rollende keuken is een tot eettent verbouwde camper, dubbeldekker, busje of zelfs een brommer, als er maar wielen onder zitten. In die rollende keuken worden de meest heerlijk dingen klaargemaakt zoals pizza’s, hamburgers, verse soepen, visgerechten, smoothies

Westergasfabriek

Vandaag begint officieel Het Weekend van de Rollende Keukens 2016 dat  tot en met Tweede Pinksterdag duurt. Van 13.00 tot 23.00 kun je genieten van de meest uiteenlopende gerechten. In totaal zijn er 130 Rollende Keukens aanwezig, dorst zul je niet hebben want er zijn maar liefst 7 bars en natuurlijk ontbreken de live-muziek-podia niet.

Het is niet alleen vlees of vis wat de klok slaat ook aan de vega en vegan is gedacht.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.