11 mei – Nationale Dag van de Communicatie | IJsheiligen | Sterfdag Bob Marley

Nationale Dag van de Communicatie

De Nationale Dag van de Communicatie; zo wordt het congres voor alle communicatie-studenten en professionals in Nederland genoemd dat in zijn geheel door studenten van acht studieverenigingen wordt georganiseerd en vandaag in Utrecht zal plaatsvinden.

Het thema van dit jaar is de communicatie rondom de vluchtelingenproblematiek. Voor slechts €5,30 heb je al een toegangskaartje en kun je aanwezig zijn bij interessante workshops en (interactieve) lezingen. Deelnemers van de lezingen zijn o.a. SIRE, War Child, Rode Kruis en je krijgt een rondleiding bij de kunstmanifestatie Hacking Habitat. Meer weten? Klik dan hier.

Dag van de Communicatie

Om het verwarrend te maken is er op 18 juni aanstaande nog een Dag van de Communicatie. Echter deze dag wordt georganiseerd door de Protestantse Kerk Nederland en zal in Zwolle zijn. Deze dag is bedoeld voor werkgroepen publiciteit, kerkblad- en kerkwebsite-redacteuren en ouderlingen communicatie. Wil je graag meer weten over deze dag? Klik hier.

IJsheiligen

Voor de tuinliefhebbers onder ons een belangrijke dag want als de laatste dag van IJsheiligen is geweest dan kun je met een gerust hart gaan planten in de volle grond. Dus aankomend weekend naar de tuincentra om nieuw plantjes te kopen. Waarom na IJsheiligen? Omdat na IJsheiligen de kans op nachtvorst sterk af neemt. Nog even wachten tot en met 14 mei en dan mag je los.

Wie zijn dan die IJsheiligen

  • St. Mamertus ( 11 mei )
  • St. Pancratius ( 12 mei )
  • St. Servatius ( 13 mei )
  • St. Bonifatius ( 14 mei )
  • Sophia van Rome ( 15 mei )

Klik hier voor meer informatie over de IJsheiligen.

Bij veel religies is drie een heiliggetal en daarom rekent men in de meeste landen maar drie Heilige tot de IJsheiligen. In sommige landen wordt St. Mamertus niet meegeteld, in andere landen hoort St. Bonifatius er niet bij.
In Zuid-Duitsland plakken ze er nog een extra IJsheilige aan vast, 15 mei staat daar bekend als “Sophia van Rome”. Op deze dag gaan de zuid-Duitsers plantjes in de tuin zetten én worden de karakteristieke bloembakken op en aan de balkons weer gevuld.

Sterfdag Bob Marley

Het is vandaag de sterfdag van de King of Reggae Bob Marley! Precies vijfendertig jaar geleden overleed hij op 36-jairge leeftijd aan de gevolgen van uitgezaaide kanker.
Dankzij hem werd de reggae-muziek wereldwijd populair en omdat hij een Rasta was speelde hij een belangrijke rol in de verspreiding van de boodschap en de cultuur van Rastafari.

“No woman, no cry” gaat niet over dat een man beter af is zonder een vrouw, het nummer gaat juist over de kracht van vrouwen! Want als je het vertaald uit het Jamaicaans-Engels is de letterlijke vertaling: “Nee, meisje, huil niet”.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.