12 maart – Stille Omgang Amsterdam | Boekenweek | Dag tegen Internetcensuur

Stille Omgang in de “Mirakelstad” Amsterdam

In de nacht van zaterdag op zondag wordt de Stille Omgang (processie) gehouden. Duizenden gelovige mensen lopen stilzwijgend en zonder opsmuk door het historische centrum van Amsterdam. Er is niet één vaste vertrektijd, je begint aan de Stille Omgang na het bijwonen van een mis in één van de Amsterdamse parochiekerken.
De omgang duurt ongeveer een uur en vindt globaal tussen middernacht en vier uur in de zondagochtend plaats. Wil je mee lopen maar heb je meer informatie nodig? Klik hier.

Er is ook een speciaal jongerenprogramma (14-30 jaar), die is in de Mozes en Aäronkerk en begint om 19.30.
Houd er wel rekening mee dat de entree niet gratis is!

Nederlandse bisschoppen doen mee

In het kader van het Heilige Jaar van de Goddelijke Barmhartigheid zullen dertien leden van de Nederland bisschoppenconferentie om 18.00 uur de Heilige Deur van de Nicolaasbasiliek in Amsterdam doorgaan waar ze samen met andere gelovigen de eucharistie vieren.

Het Mirakel (wonder) in een notendop

Op 15 maart 1345 ontvangt een doodzieke man het sacrament der zieken en een Hosti. De man moet overgeven en uit eerbied wordt zijn braaksel opgevangen en in het vuur gegooid. Tot ieders verbazing blijft de Hosti in het vuur zweven, zijn vrouw haalt de Hosti ongeschonden uit het vuur en dat zonder haar handen te verbranden. Dat is op zich al een wonder maar wat er vervolgens gebeurd….de pastoor van de parochiekerk, de huidige Oude Kerk, komt langs en hij neemt de Hostie mee. Maar de volgende dag ligt de Hosti weer in de kist bij de doodzieke man. De dag er op het zelfde verhaal, men snapt dat je van een wonder, een Mirakel, kan spreken

Op www.stille-omgang.nl staat alle informatie over de Stille Omgang en het Mirakel.

Boekenweek van 12 tot en met 20 maart

Tijdens de 81ste Boekenweek zijn er enorm veel activiteiten in de boekwinkels, bibliotheken, musea en theaters die allemaal in het teken zullen staan van het Boekenweekthema: Duitsland – Was ich noch zu sagen hätte….. Een zin uit het lied “Gute nacht freunde” van Reinhard Mey. Voor de fervente luisteraars van NPO Radio 1 niet geheel en al onbekend, zolang Met het Oog op Morgen bestaat (ruim veertig jaar) eindigt dit programma met dit lied.

Boekenweekthema

De reden dat dit jaar het boekenweekthema een Duits tintje heeft is dat Nederland en Vlaanderen dit jaar eregasten (gastland) zijn op de Frankfurter Buchmesse. Een mooier podium kun je je niet wensen want de Frankfurter Buchmesse is de grootste en belangrijkste boekenbeurs ter wereld, de grootste en belangrijkste boekenbeurs ter wereld.

De Frankfurter Buchmesse zal van 19 tot en met 23 oktober worden gehouden.

Internationale Dag tegen Internetcensuur

Alle gebruikers van Adblock (blokkeert advertenties) zullen vandaag raar opkijken want Adblock en Amnesty starten op de Internationale Dag tegen Internetcensuur een wereldwijde advertentiecampagne tegen internetcensuur. Deze advertenties worden niet geblokkeerd door Adblock omdat de directeur van dit bedrijf helemaal achter de campagne tegen internetcensuur staat.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.