11 maart – NLdoet | Wereld Loodgietersdag | Boekenbal | Sterrenkijkdagen

NLdoet

Het hele Koninkrijk DOET mee, dus ook de in de Caraïben gelegen bijzondere gemeenten Saba, Sint Eustatius en Bonaire. En ook op de in het Caraïbische gebied gelegen landen Aruba, Curaçao en Sint Maarten worden vandaag en morgen mensen opgeroepen om voor (een deel van) van een dag de handen uit de mouwen te steken. De grootste vrijwilligersactie in ons Koninkrijk!

Wil je mee doen met NLdoet maar je hebt geen flauw idee welke klussen er bij jou in de buurt nog gedaan kunnen worden? Klik dan hier dan kun je aan de hand van je postcode of woonplaats gericht zoeken naar een vrijwilligersklus die bij je past!

Wereld Loodgietersdag

Vorig jaar heb ik op Wereld Loodgietersdag een ode gebracht aan de loodgieter omdat de meeste van ons het maar doodnormaal vinden dat we stromend water hebben of warm water wanneer we maar willen en dat de verwarming het doet. Laat staan dat we ons druk maken over wie het aanlegt of wie onze lekkages repareert.

We mogen best wel eens één keer per jaar stilstaan bij het werk dat de loodgieter verricht. Dus heb je vandaag een loodgieter nodig geef de man of vrouw eens een kleine blijk van waardering, zij doen meer dan alleen maar het ontstoppen van je riolering!

Boekenbal

Het Boekenbal in de Stadsschouwburg Amsterdam is het traditionele openingsbal van de Boekenweek. En het is al 65 jaar lang het zelfde, als je wordt uitgenodigd voor het Boekenbal dan hoor je er pas echt bij!
Wat ook een traditie is, is om zonder uitnodiging het Boekenbal te betreden, en natuurlijk na afloop een decorstuk mee naar huis nemen. 😉

Het Groot Nationaal Boekenweekontbijt

Het Boekenweekontbijt is dit jaar in boekhandel Praamstra te Deventer. De bekende schrijvers David Van Reybrouck en Jessica Durlacher en de correspondent Merlijn Schoonenboom en uitgever Christoph Buchwald schuiven aan bij het ontbijt. Dit evenement wordt live uitgezonden op NPO Radio 4 van 8 tot 12 uur.

Het Boekenbal voor Lezers

Er is niet alleen een Boekenbal voor schrijvers er is ook een Boekenbal voor Lezers, deze wordt traditioneel op de laatste zaterdag van de Boekenweek gehouden. Op het Boekenbal voor Lezers zullen diverse bekende schrijvers, dichters, muzikanten en kunstenaars aanwezig zijn zoals Esther Gerritsen, David van Rey, Herman Koch en Maarten van Rossum.

Wil je er bij aanwezig zijn? Dat kan, je kan hiervoor kaarten bestellen. Klik hier voor meer info.

Sterrenkijkdagen

De 40e Landelijke Sterrenkijkdagen zijn op 11, 12 en 13 maart 2016. De blikvangers zijn: de maan, nog enkele dagen voor het eerste kwartier; Jupiter, de reuzenplaneet met 4 van zijn manen; het sterrenbeeld Orion met zijn nevels en de jonge sterrenhoop de Plejaden of Zevengesternte.

Op de website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS) staan de kijkadressen.
 
 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.