12 maart – Internationale dag tegen Internetcensuur | Week van het Geld | Brain Awareness Week | Week van Zorg en Welzijn

Internationale dag tegen Internetcensuur

Regeringen over de hele wereld zijn het afgelopen jaar erg druk geweest met internetcensuur en het manipuleren van sociale media. China en Rusland spannen samen de kroon als het gaat om het manipuleren. Buiten hun normale internetcensuur praktijken waren zij erg druk met vuurtjes opstoken bij Facebook discussies of mensen tegen elkaar opzetten of tegen buitenlandse instanties (de EU) of landen (VS). En dan niet alleen in hun eigen land, zij gaan letterlijk en figuurlijk de grenzen over om op die manier buitenlandse democratieën te ondermijnen.

Bovenstaande acties vormen een grote bedreiging voor een “vrij-internet”. Al zeven achtereenvolgende jaren boeten we in op onze internetvrijheid. Deze teloorgang gaat hand in hand met een toename van het verstoren van de mobiele internetdienst en een toename van fysieke aanvallen op mensenrechtenverdedigers en technische aanvallen richting de onafhankelijke media of bedrijven. De initiator van Internationale dag tegen Internetcensuur, Reporters Without Borders, strijdt voor een vrije en open informatievoorziening.Jij toch ook?

Week van het Geld

Het doel van de Week van het Geld is om kinderen op een zo jong mogelijke leeftijd al financieel bewust te maken zodat ze als jong volwassenen, en in hun latere leven, niet in de financiële problemen raken. Het thema “Wanneer ben je rijk?” spoort kinderen aan om na te denken over wanneer je rijk bent. De (online) Week van het geld krant staat boordevol informatie die jij als ouder goed kan gebruiken om jouw kind te onderwijzen over hoe om te gaan met geld.

De Week van het Geld in België: “Jouw krediet… gewikt en gewogen”

In België is het niet alleen een week gericht op het onderwijs. Het doel van de Belgische Week van het Geld is geldzaken ook voor het brede publiek bespreekbaar te maken en extra aandacht te schenken aan financiële vorming. De week is een initiatief Wikifin.be, in samenwerking met De Tijd en Radio 2. De Week van het Geld loopt gelijktijdig met de Global Money Week en de European Money Week.

Week van Zorg en Welzijn

De Week van Zorg en Welzijn (WZW) bied je de ultieme kans om een kijkje achter de schermen te nemen van een zorg- of welzijnsorganisatie. Met meer dan duizend zorg- en welzijnsorganisaties die tijdens de WZW één of meerdere Open Dagen organiseren moet je vast bij je in de buurt terecht kunnen voor een kijkje. Niet voor een gesloten deur staan? Klik hier.

Brain Awareness Week

Dit jaar vindt de Brain Awareness Week plaats van 12 tot en met 18 maart. Een internationale en nationale week waarin hersenen, hersenletsel en hersenonderzoek centraal staan. In Nederland zullen op en rond deze week diverse activiteiten worden georganiseerd. Helaas kon ik niet een overkoepelende website vinden waarop alle activiteiten staan vermeld.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.