12 april – Nationale Pandadag | Nationale Poepdag | Internationale Dag van de Ruimtevaart | Wereld Dropdag

Nationale Pandadag

Vandaag is het dan eindelijk zo ver, de reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya komen om 19:05 uur aan op Schiphol. Dat is natuurlijk wel een legitieme reden om 12 april uit te roepen tot Nationale Pandadag! Wanneer de panda’s voor het publiek in Ouwehands Dierenpark te zien zijn, is nog niet bekend. Je kunt wel op 9 juni naar het Panda Gala in Ouwehands Dierenpark om een glimp van de reuzenpanda’s op te vangen. Kost je “slechts” € 750,- (excl btw) per stoel. De volledige opbrengst gaat naar een project dat reuzenpanda’s in het wild beschermt, dat dan weer wel.

Nationale Poepdag

De Maag Lever Darm Stichting is de initiatiefnemer van de Nationale Poepdag, de dag waarop mensen aangespoord worden om regelmatig hun ontlasting te controleren. Onze ontlasting vertelt ons veel over onze gezondheid; de kleur en structuur van je poep kunnen wijzen op een aandoening maar ook hoe vaak je een “grote boodschap” moet doen. Klik hier als je meer info wilt over wat je poep je kan vertellen.

Van 12 t/m 21 april staat op het Eemplein in Amersfoort het POP-UP PoepPaleis. Dit is een verrassend interactief spijsverteringskanaal, die op een vrolijke en laagdrempelige manier een lastig onderwerp bespreekbaar maakt voor kinderen. Het PoepPaleis is van 15 t/m 21 mei in Utrecht Overvecht te bewonderen

Internationale Dag van de Ruimtevaart

In 2011 riep de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties 12 april uit tot International Day of Human Space Flight. Elk jaar wordt nu op internationaal niveau het begin van het ruimte tijdperk gevierd. In Rusland staat al jaren lang 12 april in de agenda als Kosmonautendag. Dan worden bij het graf van Yuri Gagarin bij het Kremlin op 12 april kransen gelegd door kosmonauten om de eerste kosmonaut te eren. Leuk weetje: niet alleen de eerste man maar ook de eerste vrouw in de ruimte (16 juni 1963) kwam uit de Sovjet-Unie, haar naam is Valentina Teresjkova.

7e Internationale Dag voor Straatkinderen

Het initiatief voor de Internationale Dag voor Straatkinderen komt van het International Consortium for Street Children. Op deze dag organiseren allerlei organisaties en voorvechters voor de rechten van straatkinderen evenementen om aandacht te vragen voor het lot van deze kinderen. Te vaak blijkt datoverheden het nog niet (willen) begrijpen dat het VN-Verdrag voor de Rechten van het Kind ook geldt voor straatkinderen. Uiteindelijk hebben straatkinderen dezelfde rechten als alle kinderen.

Vind het toch verwarrend, op 31 januari heb ik geschreven over de Internationale Dag voor Straatkinderen die in 2009 in het leven werd geroepen om de 75ste verjaardag van de heiligverklaring van Johannes (Don) Bosco extra kleur te geven.

Wereld Dropdag

Dankzij Licorice International, een Amerikaanse drop fabrikant, kennen we sinds 2004 de Internationale Dropdag. Op deze dag wordt in verschillende landen ( Zwitserland, Duitsland en de USA ) de uitvinding van het “zwarte goud” gevierd. Wil je deze dag ook vieren dan geef je vandaag zoethout en/of drop als geschenk aan je vrienden en/of familie. Vrolijke Dropdag!

Wist je dat de lekkerste drop uit Finland komt? Merknaam? Panda! En dat op Pandadag! Toeval of niet  😉

Deel dit bericht

Een gedachte over “12 april – Nationale Pandadag | Nationale Poepdag | Internationale Dag van de Ruimtevaart | Wereld Dropdag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.