13 april – Girlsday | Witte Donderdag| The Passion | Internationale Planten Waarderingsdag

Girlsday 2017

In Nederland heerst nog steeds het beeld dat bètawetenschappen, techniek en ICT terreinen van mannen zijn. Om dat beeld te doorbreken mogen we blij zijn met het initiatief Girlsday.

Girlsday is een initiatief van VHTO (Vrouwen in Hoger Technisch Onderwijs) om meisjes op jonge leeftijd (10-15 jaar) kennis te laten maken met bèta/techniek en ICT. In het hele land organiseren meer dan 300 bedrijven vandaag Girlsday-activiteiten voor meisjes in bèta, techniek en ICT.

Thema 2017: Groene Energie

Getijdenenergie, windenergie en zonne-energie, de Kick-off van Girlsday 2017 staat in het teken van groene energie. Om dit kracht bij te zetten zal Manon Janssen, boegbeeld Topsector Energie en CEO Ecorys om 10.00 uur op de Oosterscheldekering in het ir. J.W. Topshuis op Neeltje Jans het landelijke startsein geven voor alle Girlsday-activiteiten in het hele land.

Onderschat jezelf niet en kies een opleiding die bij je talenten past!

Ik zou alle meisjes willen oproepen om de schroom van zich af te gooien; je bent slimmer dan je denkt of dat je te horen krijgt! Het zelfbeeld van meisjes is vaak negatiever dan die van jongens, jongens hebben de neiging om zich te overschatten. Zelfs de minder slimme jongen (man) denkt dat hij bijna Einstein is. De omgeving werkt hier ook aan mee. Ouders denken dat hun zonen slimmer zijn dan hun dochters, dochters denken dat hun vader slimmer is dan hun moeder. Hoe dom! Zal je één ding vertellen, meisjes doen het beter in het voortgezet onderwijs en gaan daarna vaker naar het hbo of de universiteit. Dus!

Op Witte Donderdag “The Passion”

Het is in ons Nederland bijna traditie dat we op Witte Donderdag naar de (live)opvoering van The Passion kunnen kijken. Wil je er bij zijn dan zul je naar Leeuwarden moeten dit jaar. Vind je dat iets te ver dan kun je eventueel meelopen met de virtuele online processie. Voor meer info, klik hier.

Benieuwd naar de antwoorden op de volgende vragen: Waarom heet het Witte Donderdag? Hoezo op Witte Donderdag de Paasmaaltijd? Wat is “voetwassing”? Klik hier.

Internationale Planten Waarderingsdag

Stel je eens een wereld zonder planten voor…..dan ben je snel klaar want zonder planten kunnen mens en dier niet leven op aarde. Het moderne leven wat wij leiden heeft een keerzijde, het produceert op allerlei manieren flinke hoeveelheden chemische troep en giftige fijnstoffen. Zonder planten hebben we geen goede luchtkwaliteit, hebben we überhaupt geen lucht om in te ademen maar dat terzijde. Planten ruimen al deze stoffen op en zuiveren daarmee de lucht.

Planten doen meer

Planten zijn de bron van ons eten: groente, fruit en vlees! Zonder bomen geen kasten, zonder de katoenplant geen broek, zonder planten geen boeken en tijdschriften. Zelfs sommige medicijnen, voedingssupplementen en parfums komen van planten. Planten worden ook gebruikt om ons huis en de tuin op te vrolijken. Zonder planten ook geen stickies 😉

De plant verdient meer waardering. Wie gaat als eerste de Partij voor de Planten oprichten? Of Wakker Plant?

 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.