11 april – Nationale Buitenlesdag | Wereld Parkinson Dag | Internationale Louie Louie dag

Nationale Buitenlesdag

De weersverwachting voor vandaag: het wordt 11-14 graden met een frisse noordwestenwind, zon en wolkenvelden wisselen elkaar af maar het blijft gelukkig bijna overal droog. Dat zijn goede berichten voor de Nationale Buitenlesdag! Ja zeker, leerkrachten in heel Nederland geven vandaag buiten les, niet allemaal maar er doen dit jaar 1.730 scholen mee met de Nationale Buitenlesdag.

Internationaal peilingonderzoek

Buiten les krijgen? Is dat wel goed? Ja zeker! Een lichtend voorbeeld is toch wel het Finse onderwijs. Finland staat bij het internationaal peilingonderzoek van de OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling) altijd hoog op de lijst van landen met het beste onderwijs. Wat doen ze anders dan bij ons?

De Finse kinderen hebben lange vakanties en korte schooldagen. En als ze al op school zijn, dan zijn ze 25% van die tijd op het schoolplein te vinden. Verder zijn het geen watjes; weer of geen weer, na 45 minuten les gaan ze15 minuten naar buiten. Dat had ik vroeger wel willen hebben!

Wereld Parkinson Dag

Op de geboortedag van Sir James Parkinson, een Britse arts, wordt traditiegetrouw Wereld Parkinson Dag gehouden. Dit jaar is het precies 200 jaar geleden dat Sir James Parkinson in een medisch artikel de symptomen van een toen nog onbekende ziekte beschreef die later naar hem vernoemd werd. Zelfs na twee eeuwen is er nog steeds geen geneesmiddel dat de ziekte kan genezen of vertragen.

Dance for Health & Parkinson

Stichting Dance for Health en Scapino Ballet Rotterdam hebben de krachten gebundeld en organiseren op Wereld Parkinson Dag een bijzondere dansavond. Aan het einde van de avond wordt iedereen ten dans gevraagd en wordt geprobeerd het wereld record “Dansen met Parkinson” te verbreken. Tis geen vrije inloopavond, je had je voor 4 april moeten aanmelden.

Internationale Louie Louie dag

Weet jij meteen waar de Louie Louie dag over gaat? Ik niet hoor, maar ik ben wel op zoek gegaan naar meer informatie. “Louie Louie” is klaarblijkelijk één van de meest gecoverde rocknummers ooit, en was zo populair dat het bijna was uitgeroepen tot het “volkslied” van de Staat Washington.

Waarom 11 april? Het is de geboortedag van Richard Berry, de man die “Louie Louie” componeerde en de man die samen met The Pharaohs het lied in 1957 op de plaat zetten. Bij het componeren van “Louie Louie” werd Richard Berry zwaar “geïnspireerd” door twee andere liedjes: El Loco Cha Cha door Rene Touzet (1956) en Havana Moon door Chuck Berry (1955). Hij jatte doodleuk “El Loco Cha Cha” als basis voor het ritme en de teksten van Chuck Berry’s “Havana Moon” diende als “inspiratiebron” voor de tekst van “Louie Louie”.

Hoe vier je Louie Louie dag? Vraag één van de 1.000 versies aan als verzoeknummer. Ik kies voor:

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.