11 mei – IJsheiligen | Nederlands Bierproeffestival | Week van het Nederlands Bier | Halve Finale Songfestival

IJsheiligen

Voor de tuinliefhebbers onder ons een belangrijke dag want als de laatste dag van IJsheiligen is geweest dan kun je met een gerust hart gaan planten in de volle grond. Dus aankomend weekend naar de tuincentra om nieuw plantjes te kopen. Waarom na IJsheiligen? Omdat na IJsheiligen de kans op nachtvorst sterk af neemt. Nog even tot en met moederdag je geduld bewaren en dan mag je los.

Wie zijn dan die IJsheiligen

  • St. Mamertus ( 11 mei )
  • St. Pancratius ( 12 mei )
  • St. Servatius ( 13 mei )
  • St. Bonifatius ( 14 mei )
  • Sophia van Rome ( 15 mei )

Bij veel religies is drie een heiliggetal en daarom rekent men in de meeste landen maar drie Heilige tot de IJsheiligen. In sommige landen wordt St. Mamertus niet meegeteld, in andere landen hoort St. Bonifatius er niet bij. In Zuid-Duitsland plakken ze er nog een extra IJsheilige aan vast, 15 mei staat daar bekend als “Sophia van Rome”. Op deze dag gaan de zuid-Duitsers plantjes in de tuin zetten én worden de karakteristieke bloembakken op en aan de balkons weer gevuld.

Nederlands Bierproeffestival 

Op 11, 12 en 13 mei wordt voor de 6e keer het Nederlands Bierproeffestival georganiseerd op de toplocatie de Grote Kerk in Den Haag.  Met het Nederlands Bierproeffestival wordt de Week van het Nederlandse Bier geopend! Wat kun je verwachten tijdens het Bierproeffestival? De grote jongens onder de bierbrouwers tot aan de kleine speciaalbier bierbrouwers zullen allemaal aanwezig zijn en laten je kennis maken met ruim 150 verschillende Nederlandse bieren. Naast bierproeven mag de innerlijke mens niet vergeten worden, ga ook genieten van lekkernijen op het foodplein.

Week van het Nederlands Bier 

Het Bierproeffestival is het startschot voor de zesde Week van het Nederlandse Bier. Van 11 tot en met 21 mei kun je kennismaken met de verrassende veelheid aan smaken in Nederlands bier, kun je brouwers ontmoeten en ontdekken hoe hij of zij het bier brouwt uit de natuurlijk natuurlijke grondstoffen mout, hop, water en gist. Jammer dat ik nu niet op Texel zit, heb goede herinneringen aan het bierproeven en de rondleiding bij de Texelse Bierbrouwerij. Als je hier klikt kom je rechtstreeks op de overzichtspagina uit. Dit wordt een heerlijke week! 🙂

Halve Finale Eurovisie Songfestival

Vanavond moet het gaan gebeuren voor de meiden van OG3NE Lisa, Amy en Shelley. Ik hoop dat de zusjes net zo goed presteren als bij de repetities want dan lijkt een finaleplaats zo goed als zeker. Klik hier en je bent van alles op de hoogte wat betreft het Eurovisie Songfestival.

Wordt het wel of niet zaterdagavond met de bitterballen in de hand aan de buis gekluisterd zitten luisteren?

 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.