10 mei – Dag van de Receptioniste | Wereld Lupus Dag | Wereld Trekvogeldag | Vesak

Dag van de Receptioniste

Sinds 1991 wordt de tweede woensdag in mei gereserveerd voor het vieren van National Receptionists’ Day. Zoals je al zult vermoeden komt ook deze dag overwaaien uit de VS. Het idee achter Dag van de Receptioniste is om receptionisten meer erkenning en waardering te geven.

Dag van de Receptioniste wordt ondermeer gevierd in de VS, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Australië en Nieuw-Zeeland. België en Nederland hebben deze dag ook omarmt. Terecht, want per slot van rekening zijn de receptionisten vaak het eerste aanspreekpunt van een bedrijf. Je weet het, een eerste indruk kun je maar één keer maken en die indruk bepaalt of je een klant wint of verliest!

Wereld Lupus Dag

Sinds 2004 organiseren lupusverenigingen uit de hele wereld activiteiten op 10 mei om mensen te onderwijzen over de auto-immuunziekte lupus. Ook in Nederland schenkt de lupusvereniging aandacht aan Wereld Lupus Dag. Dat is broodnodig want er bestaat nog steeds veel onwetendheid over deze ziekte.
Daarom is Wereld Lupus Dag de dag bij uitstek om voorlichting te gegeven en om stil te staan bij wat het inhoudt als je deze ziekte hebt. De NVLE grijpt deze dag aan om met hun leden te praten over de nieuwste medische ontwikkeling.

Wereld Trekvogeldag

De wereldwijde bewustwordingscampagne op Wereld Trekvogeldag dient om ons duidelijk te maken dat het noodzakelijk is om trekvogels en hun leefgebieden te beschermen. Trekvogels zijn afhankelijk van de situatie in de landen waar ze doorheen vliegen. Als natuurgebieden verdwijnen kan dat gevolgen hebben voor de soort als geheel. Bescherming van trekvogels is dan ook een kwestie van internationale samenwerking anders zal de toekomstige generatie het moeten doen met plaatjes uit een boek.

Een onmisbare schakel

Trekvogels hebben voedselrijke wetlands en oceanen nodig, voor trekvogels van bijvoorbeeld toendragebieden speelt de Waddenzee een cruciale rol. Het is een tussenstation tijdens de trek naar zuidelijker gelegen waddengebieden en is een eindstation in de winter. Elk jaar komen bijna 12 miljoen trekvogels energie opdoen voor hun lange reis en dat maakt de Waddenzee een onmisbare schakel in het internationaal meta-ecosysteem (een samenhangend netwerk van ecosystemen die van elkaar afhankelijk zijn). Als er te weing schelpdieren, wormen, vis, garnalen en kweldergras is dan verdwijnen de trekvogels en dat heeft rechtstreeks invloed op de biodiversiteit in gebieden ergens anders in de wereld.

Vesak Dag

“Vesak”, de dag van de volle maan in de maand mei (in de hindoe kalender Vaisakha ) is de meest heilige dag voor miljoenen boeddhisten over de hele wereld. Theravada-boeddhisten vieren overal ter wereld het Vesak-feest. Op deze dag wordt de geboorte (623 voor Christus), de verlichting en het bereiken van Nirvana herdacht. Die volgens traditie allen plaatsvonden op de volle maan van de maand Vesakha van de maankalender van het oude India.

Vandaag begint ook de jaarlijkse Annie MG Schmidt-week die tot en met 20 mei duurt, haar geboortedag.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.