11 maart – Loodgietersdag | Europese Herdenkingsdag voor Slachtoffers van Terrorisme | Werelddag van de Islamitische Cultuur, Vrede, Dialoog en Film

Wereld Loodgietersdag

We mogen best één keer per jaar stilstaan bij de cruciale rol die de loodgieter speelt bij de volksgezondheid, milieu en veiligheid. En dat was de reden dat World Plumbing Council (WPC) 11 maart heeft uitgeroepen tot World Plumbing Day (Wereld Loodgietersdag). Dus als jij op Loodgietersdag een loodgieter nodig hebt geef de man of vrouw eens een kleine blijk van waardering, zij doen namelijk meer dan alleen maar het ontstoppen van jouw riolering!

Lang leve de loodgieter!

Vandaag zetten we de loodgieter in de schijnwerpers. Waarom? De meeste van ons nemen het voor lief dat we stromend water hebben, warm water wanneer we maar willen, dat de verwarming het doet. En hoe we dat krijgen of wie dat aanlegt vinden we niet bijster interessant en we staan al helemaal niet stil bij de complexiteit achter dit alles. Totdat je een verstopping krijgt of een lekkage. Wie bel je dan? Juist! De loodgieter!

Vergeet niet dat het werkgebied van een loodgieter wel iets groter is dan alleen het ontstoppen van je riolering, hij houdt zich ook bezig met aanleg en onderhoud van sanitair, verwarmingsinstallaties en waterleidingen. Hij gebruikt niet, zoals Willem Bever, alleen maar de waterpomptang. Bij het beroep loodgieter heb je tegenwoordig uitgebreide computer-vaardigheden nodig.

Herdenkingsdag voor Slachtoffers van Terrorisme

Ter gelegenheid van de 15e editie van de Europese Herdenkingsdag voor Slachtoffers van Terrorisme organiseert de Europese Commissie in Centre de Conférences Albert Borschette te Brussel een speciaal bijeenkomst. Terrorisme-slachtoffers, slachtofferverenigingen en fristresponders, vertegenwoordigers van Europa en de lidstaten, komen samen en delen hun verhalen en ervaringen met elkaar.

De Europese Dag van Herdenking van Slachtoffers van Terrorisme werd opgericht na de bomaanslagen in Madrid in 2004. Sinds 2005 staat Europa elk jaar stil bij de slachtoffers van de terroristische aanslag op 11 maart 2004 (Madrid) en alle aanslagen nadien. Die allen uit naam van de vredelievende Allah werden gepleegd!

Gij zult niet doden

Er is volgens mij geen enkel heilig boek dat zegt: vermoord alle anders gelovigen en de ongelovige. Hoe kun je dan terroristische aanslagen plegen uit naam van Allah? Of uit naam van iedere andere willekeurige religie? Kennen deze mensen de Tien Geboden niet? Want ongeacht welke religie het ook is, één van de Tien Geboden is toch echt: “Gij zult niet doden”. Hoe kun je het dan rechtvaardigen dat je weerloze onschuldigen mensen van het leven beroofd? Dat is en blijft voor mij een groot raadsel.

Werelddag van de islamitische Cultuur, Vrede, Dialoog en Film

De Werelddag van de islamitische Cultuur, Vrede, Dialoog en Film werd in 2010 door de schrijver/producer Javed Mohammed in het leven geroepen. Hij hoopt met behulp van cultuur, kunst en film een dialoog op gang te brengen tussen mensen van andere godsdiensten, dat hopelijk resulteert in een meer rechtvaardige en vreedzame wereld met meer onderling begrip.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.