11 januari – Dag van Gelijkheid op het Werk

Internationale Dag van Gelijkheid op het Werk

De Internationale Dag van Gelijkheid op het Werk is een jaarlijks terugkerende dag. Het is een dag om stil te staan bij het belang van gelijkheid op de werkplek. Wij verschillen van elkaar en die diversiteit gaat verder dan alleen maar mannetje vrouwtje en salarisverschillen: het gaat ook over de etnische afkomst, seksuele geaardheid, fysieke mogelijkheden en leeftijden. Deze dag wil proberen je de ogen te openen zodat je de diversiteit in ongelijkheid op de werkvloer gaat zien.

De eerste officiële viering van de Internationale Dag van Gelijkheid op het Werk werd vorig jaar grootst aangepakt. In het iconische gebouw “The Cheesegrater” in de City of Londen kwamen professionals van over de hele wereld samen om hun steun te betuigen aan het doel van deze dag: het bestrijden van ongelijkheid op de werkplek door een nieuw soort leiderschap en culturele ontwikkeling.

Equality Pioneers

Dit jaar is het bedrijf Equality Pioneers verantwoordelijk voor het thema van Dag van Gelijkheid op het Werk. Wat is dit voor een bedrijf? Equality Pioneers is een “beweging” voor professionals, leidinggevenden en organisaties, Zij leren hun doelgroep de waarde, de kracht en mogelijkheden van diversiteit zodat zij daar op het werk de vruchten van kunnen plukken. Deze leiders van verschillende pluimages moeten eerst uitdagingen overwinnen om uiteindelijk op het werk vooruitgang te kunnen boeken. Dat is de insteek van Equality Pioneers.

The Silent Child 

Het thema van International Parity @ Work Day 2018 is “The Silent Child”. Het thema is geïnspireerd op de voor een Oscar genomineerde korte film “The Silent Child” van regisseur Chris Overton. Deze film gaat over Libby, een 4-jarig doof meisje in een horend gezin. De film belicht op een ontroerende en diepgaande wijze de uitdagingen waar iemand tegen aanloopt die niet gehoord en begrepen wordt.

Iedereen kent wel iemand die net zoals Libby niet gehoord en niet begrepen wordt. Equality Pioneers daagt je uit om te onderzoeken wat de impact is op die persoon in kwestie en hoe diegene beperkt werd/wordt om een waardevolle essentiële bijdrage te leveren aan het arbeidsproces alleen maar omdat zij niet werden gehoord of begrepen alleen maar omdat ze “anders” zijn.

Deel op social media wat jij doet voor meer Gelijkheid op het Werk, gebruik hashtag #ParityAtWork.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.