11 december – Internationale Dag van de Bergen

Ieder jaar op 11 december eren wij de hoge plekken van de aarde: bergen! Deze dag is in 2003 door de Food and Agriculture Organization (FAO) in het leven geroepen om even stil te staan bij het belang van de bergen voor het leven op aarde en is later door de VN als officiële VN-Dag doorgevoerd.

Wij zijn dit jaar naar Zwitserland (Saas Grund ) op vakantie geweest.

Voor mijn partner was het de eerste keer. Vaak heb ik haar verteld hoe machtig mooi ik het vind om in de bergen te zijn en nu kon ze voor het eerst zelf ervaren wat het met je doet. Wie ooit op vakantie is geweest in de bergen weet dat je niet kan uitleggen wat voor soort gevoel het je geeft als je omringt wordt door bergen die 4000 meter hoog of hoger zijn.Ze was overweldigt en kon nu begrepen wat ik bedoelde.

Elk jaargetijde heeft zijn specifieke schoonheid.

De keren dat ik geweest ben is niet alleen in de zomermaanden geweest, ook van skiën hield ik veel maar helaas kan ik dat lichamelijk niet meer opbrengen.
Het grote verschil tussen de wintersport en bergwandelvakantie was dat ik tijdens het skiën total leeg was in mijn hoofd, je was bezig om op de been ( op de ski ) te blijven en er was geen ruimte voor andere gedachten.

Ik kan iedereen aanbevelen om minstens één keer in zijn/haar leven de schoonheid van de bergen te ervaren. Wees voor één keer Heidi of Peter.

Hojodalitie

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.