10 april – Week van het Jonge Kind | Week van de Homeopathie

Week van het Jonge Kind

Op 7 april vond het Openingscongres van Week van het Jonge Kind plaats en als ik de berichten op Twitter en Facebook lees dan was het een zeer geslaagd congres met interessante sprekers.

Vandaag start dan officieel de Week van het Jonge Kind, initiatiefnemer van deze internationale week is het NAEYC (National Association for the Education of Young Children).

De Week van het Jonge Kind werd voor het eerst in Nederland geïntroduceerd door Ileen Purperhart, directeur van Hestia Kinderopvang in Amsterdam. De Week van het Jonge Kind is bedoel voor iedereen die betrokken is bij het jonge kind (0 tot 7 jaar).

Diversiteit en inclusie: ieder kind is welkom!

Het thema voor de Week van het Jonge Kind 2017 is: “Diversiteit en inclusie.” Subthema: “Ieder kind is welkom!”. Diversiteit staat centraal tijdens de themaweek: jongens-meisjes, rijk-arm, vluchtelingenkinderen, mannen in de kinderopvang, cultuur, etniciteit, fysieke beperkingen of mogelijkheden, hoogbegaafdheid en andere verschillen. Ieder kind is welkom!

In bijna elke provincie worden deze week activiteiten georganiseerd, klik hier en ga naar het overzicht. Op weekvanhetjongekind.nl vind je veel meer informatie en handige tips om invulling aan deze week te geven.

Week van de Homeopathie: 10 t/m 16 april

Ter nagedachtenis aan de grondlegger van de klassieke homeopathie Christian Friedrich Samuel Hahnemann (1755-1843) begint ieder jaar op zijn geboortedag de Week van de Homeopathie.

Als je meer wilt weten over homeopathie dan biedt deze week je alle kansen. Overal worden door homeopaten en artsen voor homeopathie (soms zelfs gratis) lezingen gegeven, zijn er open dagen of worden er miniconsults gegeven. Wil je meer weten over de activiteiten bij jou in de buurt, klik hier.

Thema: Gezond oud worden met Homeopathie

Gezond oud worden willen we natuurlijk allemaal, en volgens de homeopaten onder ons kan de klassieke homeopathie en de orthomoleculaire therapie bijdragen aan gezond ouder worden. Want je redt het niet met alleen maar een gezonde leefstijl met gezonde voeding en voldoende beweging. Je moet maar net de mazzel hebben met je genen en buiten dat is je sociale leefomgeving ook van invloed.

Orthomoleculaire therapie

De term “orthomoleculair” werd in 1968 geïntroduceerd door tweevoudig Nobelprijswinnaar Linus Pauling. Het Griekse “orthos” betekent “goed”, “recht” of “juist”. En moleculair betekent letterlijk: met betrekking tot een molecuul (het kleinste deeltje van een stof die nog alle eigenschappen van die stof bevat). In de samentrekking “orthomoleculair” wordt met moleculair de lichaamscel bedoeld, de kleinste eenheid van ons lichaam.

Orthomoleculaire therapie is erop gericht de gezondheid te bevorderen of ziekteprocessen te herstellen door middel van goede gevarieerde voeding en leefstijladviezen. Het doel is om de lichaamscellen (onze bouwstenen) te voorzien van optimale hoeveelheden vitamines, mineralen en andere noodzakelijke voedingsstoffen.

Homeopathie is volgens sceptici niets meer dan kwakzalverij en bovendien pseudowetenschappelijk.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.