10 juli – Keverdag Noord-Holland | Dag van de Roos | Big Jump

Keverdag Noord-Holland 2016

Keverdag gaat niet over het beestje de kever maar over de Volkswagen Kever automobiel. Voor de twaalfde keer wordt Keverdag Noord-Holland in het centrum van Schagen gehouden. Dit is, zoals ze het zelf zeggen, het grootste luchtgekoelde Volkswagen evenement van Noord-Holland!

Vandaag staan ruim 450 luchtgekoelde Volkswagen te schitteren in het centrum van Schagen maar dat is niet het enige wat er te doen is.  Je kunt ook slenteren over de onderdelenmarkt en je kan je dorst lessen op een terrasje, de kinderen kunnen zich ondertussen prima vermaken met onder andere een springkussen, schmink en krijtkever. Kortom een leuk dagje uit!

Internationale Rozenconcours

Afgelopen donderdag werd door de gemeente Den Haag voor de 56ste het Internationale Rozenconcours in het Westbroekpark georganiseerd. Het Internationale Rozenconcours is onderdeel van een serie concoursen die in heel Europa plaatsvinden. Tijdens een concours worden de rozen door een vakjury gekeurd op als kleur, bloei- en groeiwijze. De rozen worden onverdeeld in vijf categorieën en in iedere categorie kan een roos worden onderscheiden met goud, zilver of brons. De roos met het hoogste aantal punten krijgt de “Gouden Roos van de stad ’s-Gravenhage”.

Dit jaar is de Gouden Roos gewonnen door Sirius, een abrikooskleurige heesterroos van de Duitse veredelaar Tantau.

Dag van de Roos in het Westbroekpark

Met de Dag van de Roos wordt het Internationale Rozenconcours in Den Haag afgesloten. Wat kun je nog meer beleven op Dag van de Roos? Je kan vandaag in het Rosarium (toegang is gratis) de rozen bekijken en besnuffelen die hebben deelgenomen aan het concours of de Engelse Fair bezoeken. Op de Engelse Fair staan kramen van verschillende groene verenigingen zoals de IVN, Milieudefensie en de Rozenvereniging. Maar er is ook live muziek, een plantenbeurs en allerlei activiteiten voor jong en oud.

Big Jump

Op de tweede zondag in juli om klokslag 15.00 springen op tientallen plaatsen in Europa tienduizenden mensen tegelijk het water. Met de Big Jump wordt aandacht gevraagd voor het belang van schoon oppervlaktewater voor mens en natuur. Water waarin we zelf zonder gevaar kunnen zwemmen en dat bruist van het leven. De focus ligt vanaf dit jaar op de ontwikkeling en inrichting van bad- en zwemzones in onze openbare waterlopen.

Ook in Nederland en België wordt op verschillende locaties gesprongen. In Nederland wordt de Big Jump georganiseerd door onder meer Natuur en Milieufederaties, sinds 2005 is GoodPlanet Belgium medeorganisator van de Big Jump in België. Klik hier voor de locaties in Nederland en klik hier voor de locaties in België. Er zullen op andere locaties wellicht ook een Big Jump worden georganiseerd, houd daarvoor de lokale media in de gaten.

Vandaag is de 2de Landelijke Open Imkerijdag, klik hier voor deelnemende imkers en/of imkerverenigingen.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.