10 december – Wereldlichtjesdag | Dag van de Kleine Schrijver | Uitreiking van de Nobelprijzen| Dag van de Mensenrechten

Wereldlichtjesdag

Elke tweede zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden. Op meer dan 100 locaties in 3 landen (in Europa) steken mensen om 19.00 uur kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al geleden is. Je kind blijft immers je kind! Voor altijd in je hart en gedachten! Op Wereldlichtjesdag wordt de wereld wat lichter voor mensen die een kind hebben verloren en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

Ook ik steek vanavond om 19.00 een kaarsje op ter nagedachtenis aan alle overleden kinderen. Laten we op Wereldlichtjesdag Nederland verlichten met een kaarsje voor ieders raam…..

Dag van de Kleine Schrijver

De Dag van de Kleine Schrijver gaat niet om de lengte van de schrijver maar staat in het teken van de amateurschrijvers die moeten schrijven. Moeten? Ja moeten, niet moeten omdat iemand anders dat eist maar dat moeten komt vanuit henzelf. Schrijven om het schrijven dus, niet als beroep maar als roeping. Behoor ik tot de groep “Kleine Schrijver”? Ja zeker, elke dag klim ik in mijn toetsenbord om te verhalen over welke “dag van” het is, De blog schrijven is voor mij echt een hobby, mijn dagelijkse afleiding en en passant het stille van mijn eigen nieuwsgierigheid. Dat mensen mijn blog lezen, me willen volgen op Twitter of Facebook, is voor mij de ultieme beloning.

Uitreiking Nobelprijzen

Sinds 1901 vindt de ceremoniële uitreiking van de ‪Nobelprijzen jaarlijks plaats op 10 december, de sterfdag van Alfred Nobel. De Nobelprijs bestaat uit een medaille, een persoonlijk certificaat en een geldbedrag. Als meer dan één persoon een Nobelprijs wint zal het prijzengeld door het evenredige aantal winnaars gedeeld worden. Je kunt de prijsuitreiking live volgen via nobelprize.org.

De Nobelprijswinnaars van 2017 zijn:

  • Nobelprijs voor Natuurkunde – Rainer Weiss, Barry C. Barish en Kip S. Thorne
  • Nobelprijs voor Scheikunde – Jacques Dubochet, Joachim Frank en Richard Henderson
  • Nobelprijs voor Fysiologie of Geneeskunde – Jeffrey C. Hall, Michael Rosbash en Michael W. Young
  • Nobelprijs voor Literatuur – Kazuo Ishiguro
  • Nobelprijs voor de Vrede – Internationale campagne om kernwapens af te schaffen (ICAN)
  • De Zweedse Rijksbank prijs in economische wetenschappen ter nagedachtenis aan Alfred Nobel – Richard H. Thaler

Dag van de Mensenrechten #StandUp4HumanRights

Op 10 december wordt jaarlijks gevierd dat in 1948 de Universele verklaring van de Rechten van de Mens werd aangenomen door de vergadering van de VN. Een mijlpaaldocument waarin de onvervreemdbare rechten waar ieder mens recht op heeft, staan beschreven. De mensenrechten gelden voor iedereen; ongeacht ras , kleur, religie, geslacht, taal, politieke overtuiging, nationale of sociale afkomst of andere status. Het is het meest vertaalde document ter wereld, beschikbaar in meer dan 500 talen.

Net zoals 69 jaar geleden moeten we blijven opkomen voor onze eigen rechten en die van anderen . Geen betere dag om er mee te beginnen dan op Dag van de Mensenrechten. Toch?

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.