1 oktober – Internationale Muziekdag | Wereld Vegetarisme Dag | Internationale Ouderendag | Stoptober

Morgen hebben we in Nederland onze eigen “Ouderendag” maar internationaal gezien wordt vandaag ouderendag gevierd. Dit is een initiatief van de VN.

Stoptober

Wil jij stoppen met roken? Dan is dit de eerste dag! Samen met tien duizenden andere ga je een traject van 28 dagen volgen. Alle info vind je op de website van stoptober.nl.

Internationale Muziekdag

Alle muziekliefhebbers opgelet….vandaag vieren we de Internationale Muziekdag! Deze dag wed voor het eerst gevierd in 1975; de dirigent en violist Yehudi Menuhin ( 1916-1999) was de bedenker. Wat was zijn insteek voor deze dag?
1) de bevordering van muzikale kunst onder alle lagen van de samenleving
2) de toepassing van de UNESCO idealen van vrede en vriendschap tussen mensen, van de evolutie van hun culturen, van de uitwisseling van ervaringen en van wederzijdse waardering voor hun esthetische waarden
3) de bevordering van de activiteiten van IMC, haar internationale lidorganisaties en nationale comités, evenals haar programma in het algemeen.

Muziek is meer dan een paar klanken die uit de radio knallen, muziek is een passie, een manier van communiceren, om wereldwijd vriendschap te sluiten want muziek verbindt, nationaal en internationaal. Daarom wordt het belang van muziek benadrukt op de internationale muziekdag.

Wereld Vegetarisme Dag | Veggiedag

  • 18 procent van de mondiale broeikasgassenuitstoot is afkomstig van veeteelt
  • Eén koe stoot net zoveel broeikasgassen uit als 4,5 auto’s
  • Eén dag in de week geen vlees eten heeft op het milieu hetzelfde effect als 1.250 km minder rijden met je auto
  • Wanneer alle Nederlanders 1 keer per week geen vlees eten geeft dat evenveel klimaatwinst als een miljoen auto’s minder op de weg
  • 100.000 liter water is nodig voor de productie van 1 kilo rood vlees
  • Voor de productie van dierlijke eiwitten is ongeveer tien keer zoveel land nodig als voor de productie van plantaardige eiwitten

(bron: www.ikkominactie.nl)

Herfstreces

Na mijn zomerreces in juli van dit jaar volgt vanaf vandaag mijn herfstreces. Hoogstwaarschijnlijk zal ik een week tot maxiamaal 10 dagen uit de roulatie zijn vanwege een operatie aan mijn rechter elleboogzenuw. Net zoals aan mijn linker elleboog is er een beklemming van de elleboogzenuw. De operatie aan mijn linker elleboogzenuw heeft geweldig geholpen. Daardoor heb ik er alle vertrouwen in dat ik na de operatie en de herstelperiode géén tot weinig last nog zal hebben van tintelingen in mijn rechterhand en weer het schrijven van de dagelijkse blog op me kan nemen.

Tot de volgende blog!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.