1 juli – Nationale Komkommerdag | Dag van de Houding | Keti Koti Festival | Reggae Dag

Nationale Komkommerdag

Op 15 juni was het National Cucumber Day in het Verenigd Koninkrijk. Nederland volgde in 2010 met de Nationale Komkommerdag, deze werd geïntroduceerd door GroentenFruit Bureau in samenwerking met telersverband K8. Er werd gekozen voor 1 juli met in het achterhoofd dat de zomervakantie voor de scholen dan snel begint en het zomerreces van de Tweede Kamer ook meestal dan kort daarna begint. Aanvang “komkommertijd” dus en wat is er mooier om kort daarvoor de Nationale Komkommerdag te vieren?

De multifunctionele komkommer

Tijdens een hittegolf kan een komkommer voor verfrissing zorgen, het is namelijk een makkelijk mee te nemen frisse dorstlesser. Ook is het handig als je verbrand bent want het werkt heerlijk verkoelend.Maar wat dacht je van de komkommer als ingrediënt voor zomerse limonades? Wat ook heerlijk is, een smoothie van komkommer en honingmeloen of wat dacht je van een limedrankje met komkommerijs? Hop naar de groenteboer en haal maar een kilo of wat komkommer in huis!

Dag van de Houding

Hoe vaak hoor je niet: “ga eens recht zitten” of “niet je benen over elkaar slaan” of “wat heb jij een kromme rug”. Hoe vaak denk je dan niet: “net of jij zo’n geweldige houding hebt!”

Op je houding letten is mij met de paplepel ingegoten, wees mijn moeder mij niet op mijn houding dan was het wel door mijn pianolerares. Vroeger werd ik daar helemaal krankjorum van, nu ben ik ze dankbaar. Krijg jij vaak commentaar op je houding of heb je last van je nek, schouder en/of rug? Ga dan eens langs bij een oefentherapeut voor een gratis houdingscheck.

Herdenking Slavernijverleden | Keti Koti Festival

Vandaag vindt de Nationale Herdenking Slavernijverleden plaats in het Oosterpark in Amsterdam. De herdenking begint om 12.00 met toespraken en kranslegging vervolgens vertrekt de Bigi Spikri parade om 14.30 op weg naar het Museumplein waar het Keti Koti Festival plaatsvind.

Het Keti Koti festival is een festival ter viering van de afschaffing van de slavernij in de toenmalige koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen. De organisatoren hopen dat het Keti Koti Festival niet alleen de direct betrokkenen aanspreekt maar uiteindelijk alle Nederlanders. Tijdens het festival wordt er stilgestaan bij het verleden maar wordt vooral gekeken naar de toekomst. Rottterdam staat vandaag ook in het teken van het Keti Koti Festival.

Bigi Spikri

In Amsterdam wordt het festival om 13.00 met de Bigi Spikri parade geopend. Door mee te lopen in de Bigi Spikri parade geef je uiting aan het belang van de viering van de afschaffing van de slavernij op 1 juli 1863. Looporkesten en brassbands zorgen tijdens de feestelijke parade voor swingende muziek.Zal Sylvana Simons voorop lopen?

Internationale Reggae Dag

International Reggae Day is een jaarlijks evenement ter ere van de muziekstijl reggae. Reggae is ontstaan uit verschillende muzieksoorten, waaronder Ska en Rocksteady. De muziek gaat vaak over wat de artiest heeft meegemaakt, en over het leven. De muziekstijl is ontstaan op Jamaica, een eilandje in de Caribbean, het thuisland van vele bekende Reggae zangers waaronder Bob Marley. Dankzij hem werd de reggae-muziek wereldwijd populair.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.