2 juli – Dag van de Stoepkrijt | Nationale Veggie BBQ-dag | Wereld UFO Dag

Dag van de Stoepkrijt (Dag van de Kleur)

Wat een feest! Het is Dag van de Stoepkrijt (Dag van de Kleur). Wist je dat stoepkrijten al eeuwen oud is? In de zestiende-eeuwse had je in Italië de “madonnari”, zij waren rondtrekkende kunstenaars die meehielpen met het bouwen van kathedralen. Wanneer de kathedraal af was moesten ze een andere bron van inkomsten zoeken. De madonnari hadden een lumineus idee, ze tekende met materialen zoals steenkool en krijt (stoepkrijt) de schilderijen die in de kathedraal hingen op de stoep na. Ze waren qua inkomsten wel compleet afhankelijk van de gulheid van de toeschouwers.

Je bent nooit te oud om te stoepkrijten

Nu nog vind je straatkunstenaars die de wereld rondtrekken om de meest mooie stoeptekeningen te maken, zelfs in 3D. De oorsprong van het moderne stoepkrijttekenen ligt echter in Groot-Brittannië. Alleen al rond 1890 leefden in Londen meer dan 500 straatkunstenaars die full-time bezig waren om de straten van Londen te versieren met stoepkrijt-tekeningen om op die manier geld op te halen voor een hun levensonderhoud.

Thema World Streetpainting Festival: Nature

Op 8 en 9 juli 2017 wordt in de binnenstad van Arnhem voor de vierde keer het World Streetpainting Festival georganiseerd. Aan dit krijtfestvial doen internationale toppers in 3D Street Painting mee, zoals: Fatma Al-Ali uit de Verenigde Arabische Emiraten, Danila Shmelev uit Rusland, Tracy Lee Stum uit Amerika, de Italiaanse Cuboliquido en onze topper uit Nederland Leon Keer.

Wat is street painting?

Street painting is niets meer dan een krijttekening op een stoep of plein dat live voor je neus gemaakt wordt. Hierin staat het maakproces en de afbeelding centraal. Street painting is een perfecte manier om een thema of kunst in de stad op een laagdrempelige manier aan een breed publiek over te brengen. In 3D street painting kun je als publiek plaatsnemen en onderdeel zijn van de illusie.

Nationale Veggie BBQ-dag

Een begrip bij onze Zuiderburen, het plantaardige grillfestijn de Nationale Veggie BBQ-dag. Als je denkt dat het niet mogelijk is om vegetarisch te barbecueën dan heb je het mis! Op de website van EVA staan diverse tips & tricks voor een veggie bbq en natuurlijk ontbreken een aantal recepten niet. Je kunt ook andere voor je laten grillen; EVA organiseert en serveert in Brussel, Gent, Aalst, Limburg, Antwerpen en Mechelen een heerlijke veggie barbecue maaltijd.

Wereld UFO Dag

Vandaag gaan we wereldwijd de hemel afzoeken naar UFO’s want, zo heb ik gelezen, dat is onder meer de bedoeling op Wereld UFO Dag. Het voornaamste doel echter is om mensen iets bij te brengen over UFO’s en om meer openheid te vragen over UFO-onderzoeken die door de overheid worden gedaan. Je kunt natuurlijk op een aantal manieren World UFO Day vieren:

  • sciencefictionfilms kijken zoals Aliens of Star Wars
  • met je vrienden discussiëren over het bestaan van ufo’s en buitenaards leven

Wist je trouwens dat er sinds januari 2011 5.399 meldingen binnen zijn gekomen bij het UFO Meldpunt Nederland? Dat komt gemiddeld neer op 69 meldingen per maand en maar liefst 54% van de melders gelooft stellig in een buitenaardse verklaring.

 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.