13 september – Nationale Ziekendag | Internationale Chocolade Dag | Programmeursdag

Nationale Ziekendag, altijd de 2de zondag in september

Een dag na de “Red de Zorg” demonstratie in Amsterdam is het Nationale Ziekendag. Integenstelling tot de demonstratie van gister, die meer ging om het behoud van banen, draait het vandaag puur en alleen om de chronisch zieken en gehandicapten mensen in je eigen omgeving.

De Zonnebloem is de initiatiefnemer van deze speciale dag. Wat is het doel van deze dag eigenlijk? Zoals je wellicht weet kan het wereldje van een chronisch zieke of gehandicapte soms klein zijn maar dat houdt niet in dat allen per definitie zielige eenzame mensen zijn. Precies zoals “normale” mensen vinden ook zij het leuk als iemand op de koffie komt, een praatje maakt of dat er samen iets ondernomen wordt. Wil je iets gaan ondernemen vandaag, dan wijs ik je even op de blogs van gisteren voor eventuele inspiratie.

Aangezien ik ook tot de doelgroep van vandaag behoor weet ik als geen ander hoe fijn het kan zijn als iemand uit de buurt spontaan ff een bakkie komt doen en vraagt hoe het met je gaat.

Internationale Chocolade Dag / Wereld Chocoladedag

Er zijn 2 choclade dagen die wereldwijd op de agenda staan, 7 juli en 13 september. Als ik het goed begrepen heb is het verschil het volgende: op 7 juli 1550 werd chocolade voor het eerst in Europa geïntroduceerd, 13 september is de geboortedag van Milton S. Hershey. Hij was een Amerikaanse banketbakker en filantroop maar bovenal was hij de oprichter van de Hershey Chocolate Company. Daarom heeft de Amerikaanse Nationale Banketbakkers Association besloten om van 13 september dé Internationale Chocolade Dag te maken.
De Amerikanen vieren logischerwijs dan ook vandaag Chocoladedag maar als we naar ons Europa kijken zou 7 juli eigenlijk “onze” Internationale Chocolade Dag moeten zijn. Eerlijk gezegd boeit het me niet, laten we het gewoon twee keer vieren.

Ben je een chocoladeliefhebber, een mega chocladefan of nog erger een chocoholic dan heb ik nog een tip voor je: op zondag 27 september wordt in Zutphen het Chocoladefestival Zutphen gehouden; van 12.00 t/m 17.00 uur . Ook als je niet van chocoholade houdt ben je welkom hoor. 😉

Programmeursdag (Russisch: День программи́ста)

Geen flauw idee wat ik me bij deze dag moet voorstellen of hoe ik het moet omschrijven, heb daarom de letterlijke tekst maar van Wikipedia gebruikt. Snap er nog niks van maar de programmeurs onder ons zullen het wel begrijpen.

“Het is feestdag die bij veel bedrijven in de sector informatietechnologie ‘gevierd’ wordt. Programmeursdag is de 256e dag (= 100 hexadecimaal) van elk jaar (13 september in normale jaren en 12 september in schrikkeljaren). De dag is in Rusland officieel erkend als feestdag. Het nummer 256 is gekozen omdat dit het aantal verschillende waarden is dat gerepresenteerd kan worden met een byte en is daardoor een waarde die elke programmeur goed kent (vooral als 28 en hexadecimaal 100). 256 is de grootste macht van 2 die kleiner is dan 365, het aantal dagen in een normaal jaar”

(bron: www.wikipedia.nl)

Voor nog meer activiteiten dit weekend klik hier en hier. Hele fijne zondag!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.