12 september – Wereld EHBO Dag | Weekend van het Varken | Week van de Smaak

Er is vandaag zoveel te vertellen over de “dagen van” “week van” “ weekend van” dat ik besloten heb om de blog in 2 delen te splitsen. Dit is deel 2, in deel 1 gaat het over: Open Monumentendag(en) | Dag van de Vrijmetselarij | Internationale dag van de Zuid-Zuid samenwerking

Wereld EHBO Dag

Sinds 2000 wordt jaarlijks op de tweede zaterdag in september de Wereld EHBO Dag gehouden. Niet alleen om onder de aandacht te brengen hoe belangrijk het is dat je enige kennis hebt over het verlenen van eerste hulp bij een ongeval maar ook om de duizenden vrijwilligers te bedanken voor hun inzet!

Gratis EHBO app voor hulp in een noodsituatie

Weet jij wat je moet doen als iemand bewusteloos is of iets giftigs heeft gedronken? In zo’n situatie geeft deze app je gesproken de instructies door! Heeft iemand een hartaanval gekregen en wil je weten waar de dichtstbijzijnde AED is? De locatie kun je terugvinden in de EHBO app van het Rode Kruis. Weet je niet hoe je kunt helpen? Bel via de app rechtstreeks met 112.
Download de app van het Rode Kruis via Google Play, Windows Phone of App Store.

Hoe het Rode Kruis ontstaan is kun je teruglezen in mijn blog van 8 mei jongstleden.

Weekend van het Varken

Waar denk je als eerste aan als je aan varken denkt? Lekker speklapje of varkenshaasje?
Je zult vast niet als eerste denken aan bier, röntgenfoto’s, drop of bio-diesel. Doe dat maar wel want buiten vlees zijn dat ook producten die van een varken gemaakt worden. Dit heb ik allemaal geleerd van Christien Meindertsma die voordat ze haar boek PIG 05049 schreef eerst drie jaar lang een onderzoek heeft gedaan over varkens en naar alle producten die er van gemaakt worden. Zij kwam op een totaal van 187 producten!

Stap in de Stal

In het Weekend van het Varken zetten 39 varkenshouders de staldeuren open van hun bedrijf en nodigen iedereen uit om zelf te zien en te ervaren hoe varkens op hun boerderij worden gehouden en verzorgd. Op het meerendeel van de varkenshouderijen zijn de boer en boerin aanwezig om informatie te geven en vragen te beantwoorden. Zet eens een stap in de stal!
Wil je weten waar en wanneer je welkom bent klik dan hier, je komt dan uit op een pagina waarop alle deelnemende stallen staan.

Week van de Smaak van 12 t/m 20 september

Alweer voor de negende keer wordt de Week van de Smaak georganiseerd met elk jaar een ander thema en een andere Hoofdstad van de Smaak. Het thema voor 2015 is “verantwoord gevangen vis, schaal en schelpdieren”. Leeuwaarden is dit jaar de Hoofdstad van de Smaak. Fryslân Boppe!

Alle producten die je tijdens De Week van de Smaak zult proeven voldoen aan 6 kernwaarden, het is:
• Ambachtelijk
• Natuurzuiver
• Seizoensgebonden
• Diervriendelijk
• Bekende herkomst
• Duurzaamheid

(bron: www.weekvandesmaak.nl)

Dat wordt weer smikkelen en smullen deze week! Klik hier als je wilt weten waar je naar toe kunt gaan. 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.