31 maart – Rokjesdagloop | Dag van de Motorrijder | Wereld Back-Up Dag | Autismeweek | Transgenderzichtbaarheidsdag | Dark Sky Week | Mothering Sunday

Rokjesdagloop / Walk4MS

Het is weer tijd voor de jaarlijkse Rokjesdagloop; en het wordt gelukkig goed weer om te rennen of wandelen. De Rokjedagloop vindt plaats op locatie Sportcentrum Universum op Science Park in Amsterdam Oost-Watergraafsmeer. De dag begint om 11.00 met de 15 km Walk4MS wandeltocht. Als 15 km te ver is kun je ook aan de 10 of 5 km mee doen. Om 14.00 start de 5 km Rokjesdagloop ladiesrun en 5 minuten later gaat de 10 km van start.

Het goede doel van de Rokjesdagloop / Walk4MS is Stichting MS Research. En dit goede doel ligt mij zeer na aan het hart! Waarom? Klik hier en je zult begrijpen waarom.

Dag van de Motorrijder

Dag van de Motorrijder is een super leuk initiatief van onze Zuiderburen. Bedoeld voor motorrijders, motorliefhebbers en voor diegene die nog twijfelen om een motor te kopen. Tevens bedoeld om andere weggebruikers er op te attenderen dat de stalen rossen weer massaal van stal zijn gehaald. Wederzijds begrip en hoffelijkheid gaan hand in hand, toch?

Onder het moto “Een nieuwe lente, een nieuw motorseizoen” trapt Dag van de Motorrijder het nieuwe motorseizoen feestelijk af. Op maar liefst 14 locaties in Vlaanderen kun je op Dag van de Motorrijder terecht voor allerlei gratis activiteiten

Wereld Back-Up Dag

Wanneer heb jij voor het laatst een back-up gemaakt van al je belangrijke documenten, foto’s of filmpjes? Als jou antwoord hetzelfde is als die van mij dan is het maar goed dat het vandaag de Wereld Back-up Dag is. Deze dag is bedoeld om ons attent te maken op het belang van regelmatig een back-up maken. Geen onbelangrijke dag dus.

Beter voorbereid dan achteraf spijt

Niet alleen je smartphone kan worden gestolen, dat kan net zo goed gebeuren met je tablet, laptop of computer. Er zijn nog meer opties om alles kwijt te raken, je harde schijf crasht of alles raakt verwoest tijdens een brand of overstroming. Moet er niet aan denken dat zo iets gebeurt, dus: liever voorbereid dan achteraf spijt. Er zijn diverse mogelijkheden om een kopie te maken van alles wat je belangrijk vindt. Als je een beetje rond surft op Google dan vind je op verschillende websites informatie over hoe je een back-up kunt maken.

Volg het 3-2-1-plan

Wil je er zeker van zijn dat je altijd toegang hebt tot een kopie van je data (zoals documenten en foto’s) volg dan het 3-2-1 plan. Kan me voorstellen dat je geen idee hebt waarover ik het heb. daarom leg ik het in het kort aan je uit.

  • 3 → maak altijd drie back-ups van je data
  • 2 → gebruik twee verschillende media voor je back-up: bijvoorbeeld USB-stick en externe harde schijf
  • 1 → bewaar deze op minimaal één andere locatie dan waar je productie-data zich bevindt

Wat staat er nog meer in de agenda voor 31 maart?

Deel dit bericht