30 oktober – Nationale Bijbelzondag | Dag van de Stilte | Dag van het Decollenéé

Nationale Bijbelzondag: “Vier je Bijbel”

Het is vandaag niet zomaar een zondag, nee het is Bijbelzondag! Dat maakt deze zondag een speciale zondag voor de gelovigen onder ons. Op Bijbelzondag staat men stil dat hier in Nederland een ieder in alle vrijheid uit de Bijbel kan en mag lezen en dat de Bijbel niet overal beschikbaar is of in iedere taal vertaald.

Het collectegeld is dit jaar bestemd voor bijbelverspreiding wereldwijd want niet iedereen heeft geld genoeg om zelf een bijbel te kopen.

Dag van de Stilte

We hebben de stiltecoupé in de trein, een stiltecafé in Rotterdam, stilteplekken in de bibliotheken, wie stilte zoekt in Den Haag kan terecht bij elf kerken, kloosters en kapellen. Dit zijn zomaar een paar willekeurige stilteplekken. Maar vaak is de stilte(plekken) ver te zoeken in ons dagelijks leven. Stilte is meer dan mediteren, stilte is ook het zijn zonder woorden, zonder wifi, zonder doelen die gehaald moeten worden, zonder rinkelende telefoons. Stilte kan ook gewoon heerlijk niks zijn.

Wil je weten wat er in jou provincie allemaal wordt georganiseerd,  klik hier. Je kunt ook gewoon thuis mee doen met het landelijke Stilte Uur van 11 tot 12 uur. Ik zeg: geniet in stilte!

Dag van het Decollenéé

Moet dat niet Decolleté zijn in plaats van Decollenéé? Taaltechnisch gezien ja, esthetisch gezien néé. Dag van het Decollenéé werd in het leven geroepen als ludieke tegenhanger van Dag van het Decolleté. Je raadt het al op deze dag absoluut krijg je absoluut géén decolleté te zien. Mijn advies: draag je hoogste coltrui, knoop ook het bovenste knoopje van je blouse dicht of draag een sjaaltje.

Dag van het Decolleté

In het jaar 2007 riep Cosmopolitan Nederland 30 oktober uit tot Dag van het Decolleté. Het motto van Cosmo was: wees trots op wat je hebt! Een zoektocht naar het mooiste decolleté van Nederland. Je kon je decolleté foto uploaden naar een speciale daar voor in het leven geroepen website. Voor elke foto die zou worden ontvangen zou Cosmopolitan een euro aan Pink Ribbon schenken.

Het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) en Pink Ribbon waren niet echt gelukkig met de actie om ter ere van de borstkankerbestrijding het mooiste decolleté van Nederland te zoeken. Uiteindelijk werd elke verwijzing naar borstkanker en Pink Ribbon van die site verwijderd.

Als eerbetoon aan alle vrouwen die vechten tegen borstkanker zeg ik vandaag #decollenee Doe jij ook mee? Deel je foto op sociale media met hashtag #decollenee

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.