ondersteunt stonewall herdenking

28 juni – Stonewall Herdenking | CAPSLOCKDAY | Body Piercing Dag | Tau-dag | Parkpop

Stonewall Herdenking

In 1969 vonden in New York de “Stonewall-rellen” plaats. Deze rellen zijn genoemd naar de Stonewall-Inn. In deze Gay Bar kwamen veel holebi’s bijeen. Zij werden stelselmatig door de politie “getreiterd”. Op 28 juni 1969 waren de gay klanten het zat en kwamen in opstand tegen de politie. Ze waren klaar met de intimidaties en pesterijen en vochten terug. Ze riepen: “We are going to be who we are”. Er werd niet langer geaccepteerd dat je als LHBT’er als tweederangs burgers werd behandeld. Iedereen dient als gelijke te worden behandeld door de samenleving en door de overheid.

Roze zaterdag

Roze Zaterdag is de Nederlandse versie van de Gay Pride Parade, die in 1977 voor het eerst werd gehouden. Deze thema- en feestdag komt jaarlijks terug, en jaarlijks in een andere stad. In Nederland zouden we dit jaar op zaterdag 20 juni in de Friese hoofdstad Leeuwarden Roze Zaterdag vieren. Helaas is deze vanwege COVID-19 verzet naar volgend jaar.

In België hebben ze gekozen voor een dag in mei en wel de zaterdag die het dichtste bij de 17e mei valt. Dat is de datum van de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie. Dat doen ze in België al sinds 1996.

INTERNATIONAL CAPSLOCKDAY

Iedereen heeft vandaag een vrijbrief om ongestraft en ongegeneerd HOOFDLETTERS te gebruiken. Wat begon als het te kakken zetten van mensen die denken dat als ze woorden in hoofdletters zetten meer indruk maken met hun bericht is uitgegroeid tot een heuse internationale dag die zowel vandaag als 22 oktober wordt gevierd. Je zult het vandaag wel merken op sociale media.

Wist je dat het schrijven van woorden in hoofdletters online gelijk wordt gesteld aan schreeuwen? Een reactie die je dan ook vaak leest als iemand bijvoorbeeld een Tweet in alleen maar hoofdletters opgesteld: “je hoeft niet zo te schreeuwen hoor”.

Uitroeptekens!!!

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ook ik weleens woorden probeer te benadrukken door ze in hoofdletters te zetten en dat dan niet als een woord uitschreeuwen bedoel maar hooguit uitspreken met een kleine stemverheffing. Weet je waar ik me eigenlijk nog meer aan erger? Dat is om achter elke zin een tig-aantal uitroeptekens te zetten. Is één niet genoeg? Ben je bang dat je over het hoofd gezien wordt? Of wil je hiermee benadrukken dat wat jij schrijft o zo enorm belangrijk is? Tja…. Misschien dat het tijd wordt voor een INTERNATIONAL EXCLAMATION MARKS DAY!!!!!!

Internationale Body Piercing Dag

Piercings in je lichaam zetten is al zo oud als de weg naar Rome. Ouder eigenlijk, Ötzi de ijsmummie uit de Kopertijd (5500-3300 v. Chr. had al een dikke piercing in het oor. Maar dit terzijde. De populairste piercing op dit moment is de helix piercing. En dan niet eentje, maar zoveel mogelijk piercings. Oh ja, de neuspiercing blijkt ook in te zijn.

Curated ear

Heb jij wel eens van de term curated ear gehoord? Ik niet, dus ben ik op onderzoek uit gegaan. Bij een curated ear krijgen al bestaande oorpiercings een upgrade met juwelen. In combinatie met nieuw geplaatste piercings natuurlijk. Dit is zo populair omdat iedereen de mogelijkheid heeft om een eigen stijl te creëren met juwelen die perfect bij elkaar passen. De medewerkers van de piercingsshop van jou keuze gebruiken al hun kennis van edelstenen, juwelen en merken om samen met jou een mooi geheel te maken.

Internationale Tau-dag

Zoals de aanhangers van Pi hun Pi-dag hebben zo hebben de aanhangers van Tau hun Tau-dag. Volgens de Tau-aanhangers is het gebruik van Tau beter dan Pi omdat het berekeningen makkelijker, handiger en logischer zou maken. Maar wat is Tau dan? Het getal Tau is een wiskundige constante die exact het dubbele van pi is dus 6,2831853071. Omdat in het Amerikaanse kalender-systeem 28-06 als 6/28 wordt geschreven hebben we de verklaring waarom Tau-dag op 28 juni wordt gehouden.

Wil je meer weten over Tau? Klik dan hier, je gaat rechtstreeks naar de website waar je “The Tau Manifesto” kunt lezen. Natuurlijk is er ook “The Pi Manifesto” en zoals zo vaak zal de waarheid in het midden liggen.

Dagen die door COVID-19 zijn afgelast, verzet of veranderd qua invulling:

Deel dit bericht