afbeelding versterkt

22 mei – Finale Eurovisiesongfestival | Wereld Paloma Dag | Luilak | Wereld Fiddledag | Wereld Gothic Dag | Dag van de POH | Internationale Sherlock Holmes-dag | Internationale Dag van de Biodiversiteit | Pollinator Party | Belgian Pride

Banner is afkomstig van Facebookpagina van Eurovisiesongfestival

Finale Eurovisiesongfestival

Ach, wat sneu zeg. En dat meen ik serieus. Heb je 2 jaar geleden de longen uit je lijf gezongen en het songfestival gewonnen, breekt eindelijk jouw moment aan om te shinen voor een miljoenen publiek test je nondeju een paar dagen van te voren positief op corona. Kan me het verdriet best voorstellen. Maar ik geloof niet dat Duncan vanavond vergeten wordt tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival. Ik zal hem ook niet zo snel vergeten. Zijn winnend Eurovisiesongfestival liedje Arcade staat bij ons koor (Popkoor Prestige Eindhoven) op het repertoire. Weken aan een stuk bezig geweest om het arrangement dat Ton van Diepen heeft gemaakt in te studeren.

Volgend jaar Davina op het Eurovisiesongfestival!

En net als zoveel andere baalden we zo dat vorig jaar het songfestival werd afgelast. Onze reden? We zouden namelijk met een delegatie van honderden leden van alle Prestige koren uit Nederland afreizen naar Rotterdam om daar Arcade ten gehore te brengen. Denk niet dat ik ooit nog zo’n kans zal krijgen. Zeker niet volgend jaar, want als ik heel eerlijk ben dan heb ik er weinig fiducie in. Ik hoop zo dat Davina Michelle ons volgend jaar gaat vertegenwoordigen. Wat een stem, wat een power. Een zangeres van wereldformaat. Kan Madonna nog wat van leren!

Wereld Paloma Dag

Waar denk jij als eerste aan als je het woord paloma ziet staan? Niet lachen maar ik denk aan George Baker. De man van Little Green Bag maar ook van Paloma Blanca! Kan het refrein dromen:

Una paloma blanca
I’m just a bird in the sky
Una paloma blanca
Over the mountain I fly
No one can take my freedom away

Maar goed tot zover George Baker en zijn paloma. Wereld Paloma Dag gaat niet over een duif maar over het meest populaire (mix)drankje van Mexico. De cocktail Paloma staat op de eerste plaats en niet Tequila. Paloma is een makkelijk te maken cocktail, je hebt nodig: Tequila (1 deel), grapefruit (sap van een kwart grapefruit, 1 deel), limoen (verse sap van een kwart limoen), bruiswater, snufje zout en voor de garnering een stukje grapefruit. Voor mij niet geschikt vanwege mijn medicijnen. Maar goed nieuws. Er is ook een variant met mango. Klik hier voor recept. https://www.cocktailicious.nl/paloma/

Wereld Fiddledag

Waarom ik fiddle niet vertaal in viool? Omdat een fiddle geen viool is. Wat is het verschil tussen een fiddle en een viool? Op een viool mors je geen bier! Zo wordt het verschil uitgelegd in een oude muzikantengrap. Het echte verschil omvat wat meer dan dat, die grap pakt er wel één tussen uit. Een viool is “chique” en een fiddle is “volks”. Daarom beledig je een violist ook als je zegt dat hij/zij een leuk deuntje fiddled. Een ander verschil is logischerwijs de muziek die op het strijkinstrument gespeeld wordt; fiddlers spelen volksmuziek en violisten klassieken muziek.

Wereld Fiddle Dag valt altijd op de zaterdag die het dichts bij 19 mei ligt. Er is voor de zaterdag gekozen omdat dan de meeste mensen vrij hebben. Wellicht stel je jezelf de vraag: “waarom zou ik wereld fiddle dag vieren?”. Ongeacht of je het instrument bespeelt of alleen maar van muziek geniet, strijkinstrumenten verdienen ook een plaatsje op de “dag van” kalender. Dat vonden fiddler Caoimhin Mac Aoidh en het Fiddler Magazine tenminste.

Nog 7 topics worden op de dagenvanhetjaar kalender genoemd

Deel dit bericht