20 oktober – Dag van de Trage Weg | Dutch Design Week | Dag van de Statistieken | Osteoporosedag | Chef-kok dag | Dag van de Luchtverkeersleider | Dag van de Luiaard

Dag van de Trage Weg

Elk jaar vindt in de herfst in België de campagne Dag van de Trage Weg plaats. Vandaag en morgen worden daarom tal van activiteiten georganiseerd op, langs of over trage wegen. Maar wat zijn “trage wegen”? Hebben we die in Nederland ook? Trage wegen zijn paden of wegen die hoofdzakelijk bestemd zijn voor en gebruikt worden door wandelaars, fietsers en ruiters. En ja die hebben we in Nederland ook. 😉

Tijdens het campagneweekend opent zich een onbekend stukje België, achter de lintbebouwing of tussen de bouwblokken. Een oase van rust voor voetgangers en fietsers. Klik hier voor een overzicht van de activiteiten.

Dutch Design Week (van 20 tot en met 28 oktober)

Eindhoven is the place to be! De negendaagse Dutch Desgin Week (DDW) gaat vandaag van start en Eindhoven is de host van het grootste designevenement van Noord-Europa. Meer dan 335.000 bezoekers uit binnen- en buitenland zullen zich vergapen aan het werk van ruim 2.600 ontwerpers verspreid over meer dan honderd locaties door de hele stad. Maar dat is niet alles; er zijn tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten waar het publiek naar toe kan. Alle laatste ontwikkelingen en trends worden getoond en het mooiste is dat bezoekers interactief kunnen meedoen. Dutch Desgin Week 2018 heeft als thema “If not us, then who?”. Spring op de fiets, stap in de trein, pak de auto of neem de bus en dompel je onder in de wereld die Design heet.

3e editie Europese Dag van de Statistieken

Op initiatief van het Europees Raadgevend Comité voor de Statistiek (ESAC), en met steun van de leden van het Europees Statistisch Systeem (ESS) en het Europees Stelsel van Centrale Banken (ESCB) viert de Europese Statistische Gemeenschap vandaag de Europese Dag van de Statistieken. De initiatiefnemers willen hiermee de Europese burgers bewust maken van het belang en de waarde van de officiële statistieken voor onze samenleving. Deze derde editie heeft het volgende motto meegekregen: “Statistics today for a better tomorrow“.

De Europese Dag van de Statistieken overbrugt ook de kloof van de World Statistics Day. Deze dag wordt door de Verenigde Naties namelijk maar één keer in de 5 jaar georganiseerd. De eerst volgende is in 2020.

Welke internationale dagen worden vandaag ook gevierd?

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.