19 mei – Wereldhuisartsendag | Week van het Nederlandse Bier | Bierproeffestival | Annie M.G. Schmidt-week

Wereldhuisartsendag

De internationale huisartsenorganisatie WONCA heeft 19 mei uitgeroepen tot Wereldhuisartsendag ( World Family Doctor Day [FDD] ). Het internationale thema van dit jaar is: “Stoppen met Roken”. Dat stoppen met roken goed is voor je hoef ik hier echt niet uit te leggen. Ik kan je wel vertellen dat ik nu sinds 7 weken gestopt ben met roken, niet met de hulp van de huisarts maar met de hulp van de praktijkondersteuner van het gezondheidscentrum.

Week van het Nederlandse Bier van 19 t/m 29 mei

Het Bierproeffestival is het startschot voor de vijfde editie van de Week van het Nederlandse Bier. Een week lang kun je kennismaken met de verrassende veelheid aan smaken in Nederlands bier, brouwers ontmoeten en ontdekken hoe hij of zij het bier brouwt uit natuurlijke grondstoffen mout, hop, water en gist. Jammer dat ik nu niet op Texel zit, heb goede herinneringen aan het bierproeven en de rondleiding bij de Texelse Bierbrouwerij.

Als je hier klikt kom je rechtstreeks op de overzichtspagina uit. Dit wordt een heerlijke week! 🙂

Nederlands Bierproeffestival opent de Week van het Nederlandse Bier

Op 19, 20 en 21 mei wordt voor de 5e keer het Nederlands Bierproeffestival georganiseerd op de toplocatie de Grote Kerk in Den Haag! Tijdens het Bierproeffestival presenteren 40 Nederlandse brouwerijen, van grote bierbrouwers tot kleine speciaalbier bierbrouwers uit alle delen van het land, ruim 150 verschillende Nederlandse bieren. Naast bier proeven kun je dit jaar ook voor het eerst genieten van lekkernijen op het foodtruckplein.

Annie M.G. Schmidt Week 18-28 mei

Gisteren is de Annie M.G. Schmidt week begonnen. Dat is ook wel wat ze minimaal verdient, een dikke week lang aandacht voor haar oeuvre in plaats van maar twee dagen in het jaar. Voor degenen die het niet weten; morgen is het de geboortedag van Annie, ook wel bekend onder de naam: Annie M.G. Schmidt-dag, en overmorgen is het de sterfdag van Annie.

Thema 2016

In 2016 is het thema van de Annie M.G. Schmidt Week “Op avontuur!” met twee themaboeken: Abeltje en het nieuwe prentenboek Dries en de weerwolf. In alle boekhandels staan de twee themaboeken en natuurlijk alle andere helden van Annie M.G. Schmidt centraal. Tijdens de week deelt de boekhandel gratis luister-cd´s uit met negen verhaaltjes, voorgelezen door Annie´s zoon, Flip van Duijn.

Annie M.G. Schmidtprijs

De Annie M.G. Schmidt-prijs is een onderscheiding voor het beste Nederlandstalige oorspronkelijke theaterlied uit het voorgaande seizoen dat is uitgevoerd in een Nederlands theater. De prijs is al 24 keer uitgereikt en bestaat uit een geldbedrag van 3.500 euro en een bronzen borst van Annie M.G. Schmidt.

Jan Rot heeft met het lied “Stel dat het zou kunnen…..” uit zijn theaterprogramma “Jong & Veelbelovend” de Annie M.G. Schmidt-prijs 2015 gewonnen.
 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.