afbeelding ondersteunt dag van de webshop

16 oktober – Dag(en) van de Webshop | Wereld Herstart een Hart Dag | Wereld Kat Dag | Wereld Anesthesie Dag | Wereld Brooddag | Dag van de Wervelkolom | Wereld TOS Dag | Steve Jobs Dag | Wereldvoedseldag | Nationale Diabetesdag

Dag(en) van de Webshop (BE)

Op 16, 17 en 18 oktober is België weer in de ban van Dag van de Webshop. Dag van de Webshop editie 2020 is een jubileum editie. Dit jaar wordt voor de tiende keer Dag van de Webshop in België georganiseerd. Je kunt alle deelnemende webshops terugvinden op de website van Dag van de Webshop. Zowel grote en bekende webshops als kleinere, gespecialiseerde webshops nemen deel. Je kunt de deelnemers herkennen aan de Dag van de Webshop logo op hun website. Wat mag je verwachten? Spectaculaire aanbieding die alleen gelden tijdens de driedaagse. Pak je kans!

Wereld Herstart een Hart Dag

De Europese Restart a Heart Day werd in 2013 voor de eerste keer, en met steun van het Europees Parlement, georganiseerd. De Europese lidstaten organiseerden de eerste jaren op Europese Herstart een Hart Dag evenementen waarop de Europeanen over reanimatie en het gebruik van AED konden leren. Een veelvoorkomend thema voor de Restart a Heart Day was: kinderen redden levens.

De insteek was dat het niet alleen voor volwassenen handig is om te weten hoe ze een leven kunnen redden, dat geldt ook voor kinderen. Jong geleerd, oud gedaan zullen we maar zeggen. De campagne was een succes. In het Verenigd Koninkrijk vestigde de Restart a Heart-dag in 2017 een indrukwekkend nieuw record met de opleiding van 195.000 schoolkinderen.

En toen werd het Wereld Herstart een Hart Dag

Het initiatief verspreidde zich naar Australië, Japan en andere landen. In oktober 2018 werd de allereerste World Restart a Heart gehouden. Onder het motto All Citizens of the World Can Save A Life, gingen ERC samen met ILCOR en reanimatieorganisaties over de hele wereld aan de slag om mensen te onderwijzen over reanimeren en het gebruik van een AED.

Wereld Kat Dag

De initiatiefnemer voor Global Cat Day, Alley Cat Allies, is de enige wereldwijde belangenorganisatie die zich inzet voor het beschermen en redden van zwerfkatten. Pas met de uitvinding van de kattenbak (1947) is het aantal zwerfkatten afgenomen, Vanaf toen waren er katten die alleen maar binnenshuis leven. Gelukkig zijn er ontelbaar veel katten die alleen maar binnenshuis leven en/of een baasje hebben zie voor ze zorgen.

Helaas hebben niet alle katten zoveel mazzel. Die katten leiden een zwervend bestaan, en belanden vaak in dierenasiels. Veel dierenasielen bieden echter niet de humane redding die ze beloven. Alley Cat Allies zet zich in voor een diervriendelijke, effectieve oplossing. Zoals volwassen poezen en katers steriliseren en castreren en door kittens bij gastgezinnen onder te brengen.

Wat hebben we vandaag nog meer in de agenda staan?

Door COVID-19 afgelast of veranderd qua invulling:

Deel dit bericht