afbeelding heeft als doel ondersteuning datacenter thuiswerkdag

13 oktober – Nationale Datacenter Thuiswerkdag | Dag van de Eigen Zaak | Geen BH Dag | Internationale Begrijpelijke (schrijf)Taal dag | Internationale Dag ter voorkoming van Natuurrampen | Internationale Trek een Pak aan Dag | Internationale dag van de Sceptici | Wereld Trombose Dag | Wereld Kunstmest Dag | Ada Lovelace Dag

Foto gebruikt in banner is afkomstig van Stichting Dutch Data Centre Association

Nationale Datacenter Thuiswerkdag

Voor de zesde keer wordt Nationale Datacenter Thuiswerkdag door Dutch Data Centre Association georganiseerd. Dutch Data Centre Association (DDA) is de brancheorganisatie van datacenters in Nederland. Wat is een datacenter? Even kort door de bocht: alles wat online gebeurt, staat in datacenters. Datacenters leveren veilige, snelle en betrouwbare IT-infrastructuur en maken het mogelijk dat miljoenen Nederlanders tijdens de pandemie thuis kunnen werken.

Waarom maakt een bedrijf gebruik van een datacenter? Het is voor veel bedrijven lonend om al hun IT onder te brengen bij een professioneel datacenter. Het maakt het bedrijf weerbaarder tegen kwaadwillende, problemen met apparatuur en niet onbelangrijk de oplopende operationele kosten.

Welke datacenter kun je bezoeken op Thuiswerkdag?

Er is dit jaar gekozen voor een zeer actueel thema: “thuiswerken”. Op Nationale Datacenter Thuiswerkdag 2020 kunnen belangstellenden een bezoekje (fysiek of digitaal) brengen aan één van deze datacenter:

Dag van de Eigen Zaak

In 2016 besloot de organisatie METRO, waartoe ook Makro Nederland behoort, de Dag van de Eigen Zaak (Own Business Day) te organiseren. De gedachte achter Dag van de Eigen Zaak is om wereldwijd de zelfstandige ondernemers in het zonnetje te zetten en hun te steunen in het opzetten van ludieke acties. Deze dag is niet alleen bedoeld voor ondernemers die onder de vleugels vallen van METRO, alle ondernemers worden uitgenodigd om actief deel te nemen.

Geen BH Dag

Oktober is Borstkankermaand en op 13 oktober is het Géén BH Dag. Een dag, zoals de naam ook al doet vermoeden, waarop vrouwen géén BH dragen. De eerste Géén BH Dag was in 2011, in het leven geroepen om aandacht te trekken. Nou dat lukt wel aardig als je aankondigt om geen BH aan te trekken. Tenminste bij vrouwen, als mannen zeggen dat ze géén bh aantrekken is dat niet heel erg schokkend. Toch? Alhoewel.

Laten we vandaag eens gek doen en onze bh aan de kapstok hangen. Maak er een foto van en deel deze op sociale media met hashtag #geenbhdag #hangjebhaandekapstok. Misschien dat we zo een paar vrouwen (en mannen) kunnen wakker schudden!

Borstkankerscreening

Het doel van deze dag: vrouwen laten beseffen dat borstkankerscreening belangrijk is, net zo als het herkennen van de symptomen van borstkanker en dat het belangrijk is om regelmatig zelf je borsten te onderzoeken. Want borstkanker is de meest voorkomende kanker bij vrouwen. In 2018 kwamen er ongeveer 14.900 nieuwe gevallen van borstkanker bij. Dat loopt aardig richting 2 op de 1.000 vrouwen.

Borstkankerscreening is niet alleen een vouwen dingetje, ook mannen kunnen borstkanker krijgen. Vorig jaar kregen 132 mannen borstkanker! Wees alert!

7 internationale/wereld “dagen van” doen ook mee vandaag:

Deel dit bericht