11 november – Singles Day | Wereld Wezendag | Europese Kwaliteitsweek | Wapenstilstanddag | 11e van de 11e | Sint Maarten | Week van de Catering | Week van de Werkstress

Singles Day

Voordat de koopjesdagen Black Friday (de dag na Thanksgiving) en Cyber Monday (de maandag na Thanksgiving) losbarsten kunnen we vandaag alvast onze slag slaan op Singles Day. Als je nog nooit van deze kortingsdag hebt gehoord vind ik dat niet erg vreemd. Singles Day of Vrijgezellendag vindt haar oorsprong in China. De dag is in 1993 ontstaan en bedoeld om het leven van de vrijgezel te vieren. Je kunt het zien als de tegenpool van Valentijnsdag, op Singles Day vieren de vrijgezellen hun onafhankelijkheid.

Wie doen er mee?

Totdat Alibaba er in China een groot commerciële happening van maakte. Miljarden worden vandaag omgezet en qua omzet is het Black Friday en Cyber Moday voorbijgestreefd. Het is sinds kort overgewaaid naar Nederland. Waar eerst alleen Bol.com de kortingsdag adopteerden buitelen nu de bedrijven over elkaar heen om de gunst (lees inhoud van de portemonnee) van de klant. Klik hier voor een overzicht van alle deelnemende webshops. Ik zeg: sla je slag!

Wereld Wezendag

The Stars Foundation richten in 2006 World Orphan Day op met als doel mensen bewuster te maken over het lot van weeskinderen en heeft als primaire doel deze kinderen humanitaire hulp te geven. In meer dan 50 landen wordt intussen aandacht geschonken aan Wereld Wezendag en worden fondsenwervende evenementen georganiseerd.

In 2017 doen verschillende hoogwaardigheidsbekleders en activisten binnen AIDS-organisaties en organisaties die zich op weeskinderen richten een beroep op de Verenigde Naties om elk jaar de tweede maandag in november officieel te organiseren als Wereldwezendag. De VN geeft gehoor aan deze oproep.

Waarom zijn er zoveel miljoenen wezen?

Dankzij de gevolgen van oorlog, hongersnood, natuurrampen en aids lopen er wereldwijd meer dan 130 miljoen weeskinderen rond. Zeventig procent van hen wijst honger aan als het grootste probleem waarmee zij mee te maken hebben. Elk jaar sterven wereldwijd 400.000 wezen aan ondervoeding. Het Afrikaanse continent wordt geplaagd door aids, ebola en hongersnood. Hierdoor hebben miljoenen mensen geen dak boven hun hoofd.

Dit eist zijn tol, momenteel lopen op het Afrikaanse continent meer dan 53 miljoen weeskinderen rond. En elk jaar komen daar meer dan twee miljoen weeskinderen bij. Veel kinderen willen de armoede en honger ontvluchten en worden daardoor een makkelijke prooi voor de mensenhandelaren. En dan weet je wel wat er met deze naïeve kinderen gebeurd.

Europese Kwaliteitsweek

De week wordt georganiseerd door de Europese Organisatie voor Kwaliteit (EOQ) en is bedoeld om mensen bewust te maken van de voordelen én van het belang van kwaliteit voor het concurrentievermogen in heel Europa. De European Quality Week vindt altijd plaats in de week waarin de tweede donderdag van de maand november (World Quality Day). Tijdens de week wordt ook altijd een congres georganiseerd. De slogan van het congres wat vandaag in Praag plaatsvindt heet Make Quality Great Again! Als ik deze woorden lees krijg ik spontaan het beeld van Trump op mijn netvliezen.

En de winnaar was……

Ook kiest de EOQ jaarlijks een European Quality Leader. De winnaar van 2018 heeft op 24 oktober jongstleden zijn prijs mogen ontvangen tijdens het EOQ-congres in Lissabon. En de winnaar was……de heer Marc Bazinet uit Frankrijk,, een expert in kwaliteitsbeheer.

Deze dagen en weken staan ook in de agenda voor vandaag:

Deel dit bericht