20 juni – Wereldvluchtelingendag |Roze Zaterdag|Dag van de Architectuur

Wereldvluchtelingendag

In 2001 was de 50ste verjaardag van het Internationaal Verdrag betreffende de Status van Vluchtelingen ofwel de Conventie van Genève betreffende de Status van Vluchtelingen. Op voorhand van die verjaardag besloot de Verenigde Naties op 4 december 2000 voor 2001 een herdenkingsdag in te stellen, en dat werd de Wereldvluchtelingendag.

Waarom 20 juni?

De meest al voorkomende Vluchtingendag was de Africa Refugee Day, deze dag werd in vele landen al op 20 juni gevierd. Na overleg met de Organization of African Unity (OAU) werd er voor gekozen om Wereldvluchtelingendag samen te laten vallen met Africa Refugee Day.

Europese Unie

Staatssecretaris Dijkhof pleit voor “solidariteit en verantwoordelijkheid” als het gaat om een oplossing te zoeken voor het gigantische Europese vluchtelingen probleem. Ik pleit voor meer daadkracht! Oftewel “hand in hand kameraden, géén woorden maar daden”.

De Europese Unie is toch een organisatie met leden die een gemeenschappelijk doel nastreven? En dat doel is toch een oplossing zoeken? Ik snap ook wel dat elk land bang is om overspoeld te raken met (boot)vluchtelingen maar dit is een probleem voor de gehele Europese Unie, want dat zegt het woord “Unie” toch? Samen hebben we de verantwoordelijkheid, niet een paar landen, maar samen!

Landelijke Roze Zaterdag 2015 in Maastricht

Hoe Roze Zaterdag is ontstaan leg ik uit in mijn blog van 16 mei getiteld The Belgian PrideParade.
Vandaag heeft Maastricht de eer om de Landelijke Roze Zaterdag te organiseren en het mooie is dat de hele stad betrokken wordt bij de activiteiten.
Maastricht Colours You nodigt ook jóu uit om vandaag naar Maastricht te komen, je hoeft geen GLBT ‘er (Gay, Lesbian, Bisexual en Transgender) te zijn, iedereen is welkom! Er worden ongeveer 60.000 bezoekers verwacht.

Wil je weten welke activiteiten er georganiseerd worden, klik dan hier.

Weerbericht voor vandaag:

Er worden wolkenvelden verwacht, met name in de ochtend kan er nog een buitje vallen. In de middag neemt de kans op neerslag af. ’s Avonds gaat het van het westen uit af en toe licht regenen. De maximumtemperatuur komt uit op een graad of 16. De wind is noordwest en meest matig. (Bron: KNMI)

Dag van de Architectuur

Ervaar en beleef de rijkdom van architectuur tijdens de Dag(en) van de Architectuur. Dit weekend worden er in tal van steden diverse gebouwen opgesteld voor het publiek, je krijgt de kans om bijzonder plekken te bezoeken of deel te nemen aan allerlei activiteiten.

Een paar voorbeelden zijn:

Alphen aan den Rijn – Fietsen langs architectonische hoogtepunten van Alphen
Bergen op Zoom – Route langs de West Brabantse Waterlinie
Den Haag – Bezoek bijvoorbeeld het Mauritshuis, het vernieuwde WTC of de Tweede Kamer
Utrecht – Een sloepentocht over Vaartse Rijn en Merwedekanaal

Klik hier voor het complete overzicht.

Een zaterdag met een ernstige kant maar ook met een feestelijk tintje. Ik wens je een fijne zaterdag!
 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.