31 december – Oliebollen op Oudejaarsdag

Oliebollen op Oudejaarsdag

In tegenstelling tot vorig jaar zitten we met oud op nieuw niet in een vakantiehuisje in Fort-Mahon-Plage. Onze Toller Buster is niet meer en onze nieuwe aanwinst Lotje, een Chihuahua van zeven jaar oud, is niet bang voor vuurwerk. Gelukkig!

Dit jaar vieren we oud op nieuw bij mijn schoonmoeder in haar nieuwe huis. Bijna de complete familie is aanwezig. Behalve mijn jongste bonuszoon en zijn vriend, die luiden het nieuwe jaar in met vrienden. Als “vervanging” nemen wij onze beste vriendin mee. Geintje hoor, niet als vervanging. Zij hoort ook zo’n beetje bij de familie.

Mijn schoonmoeder bakt vandaag haar wereldberoemde oliebollen. Het zal wel weer zoveel zijn dat heel de buurt mee kan eten. Denk dat ik maar een provisorisch terras bij de voordeur ga neerzetten zodat een ieder kan aanschuiven. 😉

Fort-Mahon-Plage

De foto boven aan de blog is een kleine collage van onze vakantie van vorig jaar tijdens de jaarwisseling in Fort-Mahon-Plage. We zijn daarheen “gevlucht” vanwege al het vuurwerk geknal.

Het is dat twee goede vriendinnen van ons een prachtig vakantiehuis in Fort-Mahon-Plage hebben anders had ik denk ik nooit daar één vakantie doorgebracht. En geloof me, het was en is absoluut géén straf om je vakantie in het mooie Picardie door te brengen. Diverse keren zijn we daar al geweest en het verveeld géén moment.
Hun vakantiehuis ligt heerlijk rustig aan de rand van het dorp, vlakbij het mooie natuurgebied Baie d’Authie en niet ver van het centrum van het dorp.

Dagdromen

Zo spannend! Vanavond is de trekking van de Staatsloterij. Ben al dagen aan het dagdromen wat ik met al die miljoenen moet gaan doen. Kan daar uren mee bezig zijn, ben in gedachten al een gedeelte van het gewonnen geld aan het uitgeven. Niets extravagants hoor, we gaan dan nieuwe gordijnen voor beneden kopen. Alle kleine karweitjes in en om het huis laten we dan doen.
Een soort trustfonds voor de jongens regelen. Natuurlijk vergeten we onze ouders, (schoon)broer en schoonzus met hun kinderen niet. Misschien een cruise maken met de hele familie, lijkt me wel wat. Ben trouwens al blij als we € 1.000,00 winnen, dan komen die nieuwe gordijnen er in ieder geval. En zo dagdroom ik de hele dag door.

Eindejaars gedichtje

Alle emoties volgen elkaar op in een jaar tijd
Over dagen, weken, maanden verspreid
Het ene moment tranen van vreugde, dan van verdriet
Het grootste leed blijft verborgen zodat een ander het niet ziet

Gevoel van blijheid, gevoel van machteloosheid
Gevoel van overwinning, gevoel van een verloren strijd
Lief en leed gaan hand in hand
Dat geldt niet alleen voor jou, hieraan ontvluchten kan niemand

In deze tijd kijken we terug maar ik kijk liever naar voor
Zodat ik me kan richten op het juiste spoor
Want wat geweest is is geweest, dus kop in de wind
Blik naar voren en ga door, iedereen heeft last van tegenwind.

Via deze weg wil ik iedereen een goede jaarwisseling wensen en maak van het nieuwe jaar een top jaar!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.