30 december – De Verdwenen Dagen

Hoe kom je er op?

Zo aan het einde van het jaar is het ook de tijd om de balans op te maken wat betreft dagenvanhetjaar.nl. Vorig jaar 15 december ben ik begonnen met het schrijven van een dagelijks blog. Niet omdat het een gat in de markt is en ik daar mijn boterham mee kan verdienen maar gewoon als hobby. Ik zie je al denken, er zijn zoveel hobbies te verzinnen en jij gaat dagelijks een blog schrijven over “de dag van” ? Hoe kom je er op?

Van huis uit ben ik nogal nieuwsgierig aangelegd, wil graag het naadje van de kous weten. Dus als er sprake was van een speciale dag wilde ik graag weten hoe deze dag ontstaan is. De wie-wat-waarom vragen kwamen altijd in me op. En aangezien ik volledig arbeidsongeschikt ben heb ik ook alle tijd van de wereld.
Et voilà, een hobby is geboren!

De Verdwenen Dagen

Elke dag struin ik het internet af op zoek naar dagen waarover ik kan schrijven. Er zijn dagen bij waarop meerdere topics zijn, soms zoveel dat ik het niet in één blog kwijt kan. Dan heb je ook nog dagen in het jaar die nog “maagd” zijn, zoals vandaag. Ook kom je de “verdwenen dagen” tegen of dagen die gewoon het afgelopen jaar niet doorgingen zoals:

  • Dag van de Grensdialoog
  • No Make-Up Day
  • Dag van de Vergeten Groenten‏
  • Dag van de Plastische Chirurgie

Nationale Zeg Eens Hoi Dag

En dan heb je dagen die gewoon meer landelijke aandacht verdienen, zoals de “Nationale Zeg Eens Hoi Dag”. Deze dag werd op 3 november 2014 uitgeroepen door Q-music-dj Niek van der Bruggen.
Hij kwam op het idee voor deze dag na een telefoongesprek met één van de oprichters van Social Labs Groningen. Uit onderzoek, uitgevoerd door Social Labs Groningen, kwam naar voren dat veel mensen zich ergeren aan het feit dat bijna niemand elkaar nog spontaan begroet op straat.

Een aantal wel-groetende stadjers, Groningers, ontwikkelde daarom samen het HOI- en MOI-shirt. Een simpel middel om mensen weer aan het groeten te krijgen. Zonder t-shirt kun je natuurlijk ook gewoon mensen begroeten die je tegenkomt! Kleine moeite, groot plezier!

Nationale Goed Nieuwsdag

Alweer zo’n leuk initiatief, maar waar is de Nationale Goed Nieuwsdag gebleven?
Deze dag werd in 2007 gelanceerd door Robbert Zoon van Zinfo.nl. Het eerste jaar deden op 9 november 12 landelijke en regionale media mee. De tweede editie kreeg nog meer bekendheid, 24 kranten, nieuwssites, radio- en televisiezenders deden mee. De Nationale Goed Nieuwsdag werd zelfs dat jaar officieel geopend in de uitzending van Giel Beelen op radio 3FM.

De bedoeling was dat op de Nationale Goed Nieuwsdag er niet alleen aandacht was voor het reguliere nieuws maar dat vrolijk nieuws ook een plekje kreeg in de krant of op het journaal.

Korting op een fles wijn is voor sommige ook goed nieuws maar dat was niet de achterliggende gedachte.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.