29 augustus – Mysteryland| Nationale Mosselweek |Internationale dag tegen kernproeven

Geweldig historisch nieuws voor de danceliefhebbers….niet één maar twee dagen zal Mysteryland duren dit jaar, dus én 29 augustus én 30 augustus kun je uit je dak gaan op het oudste dancefestival van Nederland, van de wereld zelfs.
Dit jaar zullen er meer dan 400 muzikale acts te bewonderen zijn, natuurlijk wel verdeeld over de twee dagen. Maar er is meer dan muziek, het festival focust zich ook op kunst, cultuur, talent en duurzaamheid. Ga naar www.mysteryland.nl , daar vind je alle relevante informatie.

Nationale Mosselweek

Joepie, het is weer Nationale Mosselweek! Weet je, als ik aan mosselen denk dan loopt het water me in de mond. Ik zal het recept van mijn partner met jullie delen want zoals zij ze kookt…. je eet je vingers er bij op!

Mosselen alla Sylvia

Dit is een recept voor 4 personen. Wat heb je nodig:
4 kg mosselen
2 zakjes mosselgroenten
gesneden knoflook
peper
2 flesjes donkerbier

Voorbereiding:

Leg de mosselen 30 minuten in koud water, je zult zien dat mosselen die een beetje open staan zich sluiten. Spoel ze vervolgens één voor één onder de kraan af ( koud water ). Zijn ze nog een beetje open dan moet je even tegen de bolle kant tikken, sluit de mossel niet dan is dat een slecht exemplaar en gooi die weg. Is de schelp stuk? Gooi die ook weg. Blijft een mossel boven drijven in de bak met koud water of is de mossel ongewoon zwaar (met gesloten schelp)? Gooi die ook weg, we nemen geen enkel risico!

Bereiding:

Pak een grote (mossel)pan en leg de groenten onderin, giet daarna het bier er over. Vervolgens gaan de mosselen de pan in en daar bovenop gaat de gesneden knoflook. Strooi naar behoeven peper er bij.

Zet de pan op hoog vuur en als het kookt, vuur laag zetten maar houd het wel aan de kook. Daarna met schuimspaan vaak omscheppen. De mosselen zijn gaar als ze open staan en kunnen dan geserveerd worden. Normaal gesproken duurt het hele kookproces slechts enkele minuten! Als je mosselen te lang kookt veranderen ze namelijk van een delicatesse in kleine gummi balletjes.

Zet de pan met mosselen op tafel en serveer er heerlijk lekkere dikke frieten met mayonaise bij.
Tip: dip de mossel in knoflooksaus voordat je hem op eet.

Internationale dag tegen kernproeven

Kijk, de doorsnee wereldburger weet heus wel dat er gevaren kleven aan kernwapens en kernproeven en dat deze bedreigingen vormen voor mens en milieu. De doorsnee wereldburger wil deze wapens ook helemaal niet.
Ik, als doorsnee wereldburger, wil ook alle kernwapens uit de wereld en een verbod op kernproeven. Maar hoe zit het met de regeringen en machthebbers van de landen over de hele wereld?
Als ik kort door de bocht commentaar mag leveren dan komt het hier op neer: ja zeggen, nee doen!

Waar ik me het meest op verheug is de Nationale Mosselweek!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.