5 augustus 1962 – Marilyn Monroe wordt dood aangetroffen in haar huis.

Marilyn Monroe het sekssymbool uit de jaren ’50 en inspiratiebron voor zangeressen als Madonna en Lady Gaga overleed 53 jaar geleden op 36 jarige leeftijd.
Marilyn Monroe, de vrouw die mannen het hoofd op hol jaagde en om haar vingers kon winden maar waar ze het meest om bekend staat is haar optreden op 19 mei 1962 voor de toenmalige Amerikaanse president, en minnaar, John F. Kennedy. Het “Happy Birthday Mister President” is wereldberoemd.

Er is één onderwerp die de mensen vandaag de dag nog steeds bezig houdt; werd Marilyn vermoord of was het zelfmoord?

Marilyn Monroe: vermoord of zelfmoord?

Ik moet de aanhangers van de complottheorieën en zelfmoordtheorieën teleurstellen, géén van beiden is juist.
Mijn bron is de zeer bekende en gerenommeerde forensisch pathaloog dr. Richard Shepherd.
Hij onderzocht bijvoorbeeld ook de dood van Michael Jackson, Withney Huston, Lady Di (Princess of Wales) en Dodi Al Fayed.

Het was dus niet Bobby Kennedy die Marilyn smoorde in haar kussen, het was dus niet haar psychiater dr. Greenson die haar in het hart injecteerde met een dodelijke substantie en het was ook geen zelfmoord door een overdosis aan drugs.
Dr. Richard Shepherd heeft aan de hand van haar autopsie verslag en haar medische gegevens onderzoek gedaan.

Wat is er gebeurd?

Als officiële doodsoorzaak wordt “acute barbituraat vergiftiging” genoemd en men trok de conclusie dat Marilyn Monroe waarschijnlijke zelfmoord had gepleegd. Wat werd er in haar bloed gevonden dat “acute barbituraat vergiftiging” rechtvaardigde? Chloralhydraat en Nembutal kwamen in haar systeem voor. Slaappillen die ze voorgeschreven kreeg van haar huisarts dr. Engelberg, omdat ze al vanaf zeer jonge leeftijd leed aan slapeloosheid.

Huisarts Monroe verantwoordelijk voor haar dood?

Maar de combinatie van deze twee medicijnen kan volgens Dr. Shepherd een fataal effect op de luchtwegen hebben. Het is merkwaardig dat ze beide slaappillen kreeg, aldus dr. Shepherd. Saillant detail is dat dr. Engelberg onder ede heeft verklaard dat hij géén Nembutal had voorgeschreven. Echter op het nachtkastje van Marilyn Monroe stonden onder meer een potje met chloralhydraat ( datum op potje 06-07-62) en een potje Nembutal ( datum op potje 25-07-62 ), voorgeschreven door dr. Engelbert.
Dr. Engelberg heeft overduidelijk gelogen onder ede! Maar waarom? Bang voor de gevolgen van aantoonbaar medisch foutief handelen? Bang dat hij verantwoordelijk is voor de dood van Marilyn Monroe?

Wist je trouwens dat chloralhydraat en Nembutal gebruikt werden tijdens executies?

Natuurlijk is het bekend dat Marilyn in het verleden zelfmoordpogingen heeft ondernomen maar het is ook bekend dat ze altijd op tijd om hulp heeft gevraagd. Zoals al die keren daarvoor was het nu ook een schreeuw om hulp.
Marilyn was een vrouw, waarvan we nu weten dat ze een bipolaire stoornis had, met hoge toppen en diepe dalen.

Marilyn’s dood kan volgens dr. Shepherd toegeschreven worden aan “dood door ongelukkige samenloop van omstandigheden”.

Klik hier als je de documentaire over de autopsie door dr. Shepherd wilt zien.
Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.