9 november – Hepatitisdag | Dag van de Franse Taal | Dag van het Sportonderzoek | Dag van de Uitvinders | Dag van de Foute Stropdas! | Dag van de Gebruiksvriendelijkheid | Wereld Vrijheidsdag | Dag tegen Fascisme en Antisemitisme

Nationale Hepatitisdag 2017

Hepatitisdag is een jaarlijks terugkerend symposium voor alle betrokkenen binnen het veld van virale hepatitis. Vorig jaar werd op het symposium het Nationale Hepatitisplan en het advies van de gezondheidsraad gepresenteerd. Het doel van het Nationale Hepatitisplan is om het aantal gevallen van hepatitis effectief terug te dringen en de ziektelast te verminderen. Dit jaar wordt gekeken in hoeverre het Nationale Hepatitisplan en het advies van de gezondheidsraad is toegepast en wat de resultaten zijn. Meer info vind je op de website van Virology Education. Wil je meer informatie over Hepatitisdag, klik hier.

Dag van de Franse Taal

Bonjour mes amis, aujourd’hui est la “Journée de la langue française”. Om Frans als examenvak op scholen te promoten wordt op de Dag van de Franse Taal op meer dan 400 scholen diverse activiteiten georganiseerd. Zoals bijvoorbeeld filmvoorstellingen, vakoverstijgende projecten over Frankrijk, workshops rond typisch Franse onderwerpen, lezingen of excursies naar bedrijven en organisaties.

Dag van het Sportonderzoek (#DSO2017)

De Dag van het Sportonderzoek (DSO) is een landelijk congresdag voor en door sportonderzoekers, beleidsadviseurs en andere sportprofessionals. Op deze dag kun je presentaties en symposia / workshops volgen gestoeld op het overkoepelend thema “Samen kennis maken”. Natuurlijk ook een uitstekende gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

Dag van de Uitvinders

In Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk wordt op 9 november de Dag van de Uitvinders gevierd; deze dag is gekozen omdat het de verjaardag is van Hollywood diva en uitvinder Hedy Lamarr. In de USA daarentegen wordt Dag van de Uitvinders gevierd op 11 februari; de geboortedag van uitvinder Thomas Alva Edison. In andere landen is de Dag van de Uitvinders ook op een geboortedag van een belangrijke uitvinder van dat land. In Nederland is er geen vaste datum voor.

Waarom roepen we niet 27 juli (de geboortedag van Boyan Slat) uit als de Nederlandse Dag van de Uitvinders? Boyan wie? Boyan Slat; hij bedacht een installatie om het drijvende kunststof-afval, de zogenaamde plastic soep uit de oceanen op te vangen. Een enorme belangrijke uitvinding voor mens en milieu.

Wat staat er nog meer in de agenda vermeld?

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.