afbeelding versterkt filevrije dag

9 november – Nationale Filevrije Dag | Wereld Voorspel Dag | Wereld Vrijheidsdag | Val van de Berlijnse Muur | Herdenking Kristallnacht | Internationale dag tegen Fascisme en Antisemitisme | Dag van de Uitvinders | Nationale Dag van de Foute Stropdas | Nationale Datacenter Dag | SURF Onderwijsdagen

Banner is van www.uitdefileaanhetwerk.nl

Wereld Voorspel Dag

De oorsprong van Wereld Voorspel Dag (World Foreplay Day) is niet helemaal duidelijk. Kan dus ook best zo zijn dat een erotiekwinkel de verkoop van seksspeeltjes wilt verhogen met een Wereld Voorspel Dag. Of een producent van condooms wat meer reuring wilde om de verkoop van zijn product te stimuleren. En over stimuleren gaat het eigenlijk ook op Wereld Voorspel Dag, want goeie seks heeft tijd nodig. Niet iedereen is hetzelfde en wat voor de een geldt geldt niet voor de ander. Bij de één hangt de broek op de knieën, de ander houdt de sokken aan, weer ander houdt de nachtpon aan tijdens de seks en dat vindt de partner dan allemaal dikke prima. Tenminste als je films en tv-series moet geloven.

Een beetje werk besteden aan het voorspel geeft door (of op) de bank genomen meer genot. Maar, doe het met mate! Het gaat er niet om dat je wereldrecord voorspel gaat verbreken, het gaat er om jullie beiden er van genieten. Ik wens je een onvergetelijke dinsdag!

Wereld Voorspel Dag op de dag voor Stierenavond, logisch toch?

Wie van mijn generaties (en ouder) is niet bekend met de uitdrukking: woensdagavond stierenavond? Voor iedereen die hier nog nooit van gehoord heeft een korte uitleg. In de vorige eeuw zag je als jong (of oud) geliefden elkaar alleen maar in het weekend en op de woensdagavond. Waarom? Geen idee maar dat was de regel. En nee, toen konden we als alternatief nog niet de godganse dag elkaar berichtjes sturen of videobellen. Het was in het pre-mobiele-telefoon-tijdperk echt afzien als je verliefd was.

En wat ging je dan doen op de doordeweekse ik-mag-je-zien-avond? De hele avond op de bank hangen waar je ouders bij zaten was niet echt je van het. Nee, naar boven gaan was ook géén optie. Waarom niet? Dat mocht niet, dat was de regel. Je ging samen een blokje om, of als je geliefde een auto had dan ging je een eindje rijden. En dat rijden kun je op 2 manieren oppakken natuurlijk. En je was natuurlijk om 23.00 thuis. Dat was de regel. Moraal van het verhaal? Vroeger waren er duidelijke regels, en daar hield men zich ook aan.

Nationale Filevrije Dag

Vorige week was de dinsdagavondspits de drukste spits van de week. Het kan altijd erger, het filerecord van 2021 staat op 771 kilometer. Afijn, vandaag wordt een “zware spits” in de avond verwacht. Bij een zware spits kun je tussen de 225 en 350 kilometer file op de snelwegen verwachten. Nou ja avond……de spits begint steeds vroeger. De grafiek van Rijkswaterstaat geeft aan dat het feest al om 15.00 van start gaat. Tenzij je dus gehoor geeft aan het advies van het kabinet om meer te gaan thuiswerk of je blijft vandaag thuis omdat het Nationale Filevrije Dag is.

Vandaag is bovenal een belangrijke dag in onze geschiedenis

Deel dit bericht