9 november – Het Nationaal Schoolontbijt | Dag van de Foute Stropdas! | Week van Respect |

Wat een dag vandaag, acht topics om over te schrijven en bijna allemaal even belangrijk. In de titel van deze blog heb ik gekozen voor de Nederlandse dagen of week. Niet dat de andere niet belangrijk zijn, verre van, maar anders zie je door de bomen het bos niet meer.

Welke internationale dagen/week zijn er nog meer:
Dag van de Uitvinders | Internationale Dag tegen Fascisme en Antisemitisme | Wereld Vrijheidsdag | val van de Berlijnse Muur | Internationale Week van Wetenschap en Vrede.

Het Nationaal Schoolontbijt van 9 t/m 13 november

Ongeveer 1 op 7 kinderen ( 4-13 jaar ) ontbijt niet voordat ze naar school gaan. Dat kan verschillende oorzaken hebben, zoals: armoede, verwaarlozing, mishandeling. Het is dus echt niet alleen door armoede dat kinderen met een lege maag naar school gaan. In alle gevallen moeten wij ons diep schamen dat dit mogelijk is in Nederland, het zesde rijkste land ter wereld!

Schoolontbijt

Meer dan 550.000 kinderen uit hele land gaan weer samen gezond ontbijten! Samen op school, of bij de burgemeester, ontbijten met leden van de Eerste en Tweede Kamer. In totaal doen 2.600 scholen en 240 burgemeesters mee aan dit initiatief. Geweldig toch!

Dag van de Foute Stropdas!

Moet jij op je werk verplicht een stropdas dragen? Nou dan is dit je dag, vandaag mag je met je meest foute stropdas naar het werk.

10de editie Week van Respect van 9 t/m 15 november

Respect heeft vele betekenissen en de definitie kan ook nog eens verschillen per generatie. Voor mij betekent respect dat ik iemand in zijn waarde laat, dat ik niet neerbuigend doe, ononderbroken luister naar de mening van de ander zonder te (ver)oordelen, dat ik waardeer wat er voor me gedaan wordt, eerbied hebben. Het ligt ook aan de context waarin je het woord plaats natuurlijk, soms bedoel ik er ontzag mee maar niet omdat ik bang ben voor iemand maar meer omdat ik dan iemand bewonder vanwege bepaalde kwaliteiten. Respect hebben voor iemands spullen is voor mij: blijf met je handen af van iemand anders zijn/haar eigendommen of ga netjes om met andermans spullen. Respect: behandel iemand zoals jezelf behandeld wilt worden.

Het begint bij JOU!

De Week van het Respect wordt breedgedragen in de maatschappij, vele politici, sporters, PABO studenten en artiesten leveren een bijdrage. Net zoals docenten, leerkrachten, leerlingen, schoolleiders, vrijwilligers en gemeenten.

Een samenleving waarin we respectvol met elkaar omgaan zal een samenleving zijn waar de tolerantie en verdraagzaamheid regeert! Dus onthou, het begint bij JOU!

Internationale dagen van:

Klik op de links voor meer informatie over de dagen.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.